Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.
Breaking News

Híreink

Béke Nap flashmobbal és békefutással

2016 Beke pici

2016 szeptember 21-én 19 órától a Zöld Nap Egyesület nyolcadik alkalommal ünnepli meg a Béke nemzetközi világnapját a kézdivásárhelyi Sinkovits Stadionban. Az idén újdonságként békefutással, flashmobbal és fotókiállítással színesítik a rendezvényt. Ezen a napon különböző intézmények vagy akár egyének világszerte szerveznek eseményeket, hogy felhívják a figyelmet a béke fontosságára, népszerűsítve azt, hogy harcoljanak a fegyverletételekért és a konfliktusok megszüntetéséért.

A 19 órától kezdődő rendezvényre érkezők különböző tevékenységekben vehetnek részt mint például megtekinthetik a Nézz körül… ragadd meg a békét! photovoicera beérkezett alkotásokat, csatlakozhatnak a Bod Péter Tanítóképző Gyöngyvirág tánccsoportjának flashmob produkciójához vagy a fáklyás békefutáshoz melynek mottója „Tégy egy lépést a békéért!”. Ez a lépés lehet valódi vagy jelképes. A Békefutás célja egy egyszerű gondolatra épül. Ha én teszek egy lépést vagy erőfeszítést a harmóniáért, vagy ha én magam akár csak egy percre is békésebbé váltam, akkor ezáltal a világ is egy picit jobbá lett.

Az esti program színvonalát Zölde Szilvia, Szabó Laura szavalata és Jánó Kinga éneke fogja emelni. Szeptember 21-én a béke napját ünnepeljük, de vajon beszélhetünk-e manapság békéről? A II. világháború befejezése óta nem volt egyetlen olyan nap, amikor valahol a Földön ne folyt volna valamilyen fegyveres küzdelem. Napjainkban a Föld lakosságának egyharmada háborús körülmények között él.

Az esemény partnere a helyi Sportiroda és a Bod Péter Tanítóképző,  támogatója a Háromszéki Közösségi Alapítvány, a Kovászna Megyei Ifjúsági és Sport Igazgatóság, a megyei és a helyi önkormányzat.

 

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egyéb híreink

Video