Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.
Breaking News

Híreink

Tavaszi Zöld Napok tizenkettedszer

TZNV plakat 2022 rgb

Zöld Nap Egyesület idén április 22 – 24 között a Föld Napja alkalmából tizenkettedik alkalommal szervezi meg a Tavaszi Zöld Napokat. A három napos rendezvénysorozaton érdekes előadásokat, kerekasztal beszélgetést, szemétgyűjtést szerveznek, de a kikapcsolódásról sem feledkeznek meg, lesz fotókiállítás és kerékpár lassúsági verseny is. 

A Tavaszi Zöld Napok legfontosabb célkitűzése az, hogy a három napos program által felhívja a figyelmet a környezetvédelem fontosságára és sarkalja a lakosságot arra, hogy a természet harmóniáját megőrizze a jelen és jövő generációnak. Az idei év jelmondata: „Egy nap a holnapért, a klímáért! Létünk alapja az élővilág változatosságának megőrzése” Az esemény pénteken 16:00 órától a Sportszálló Társalgójában a Civilek Háromszékért Szövetséggel (CIVEK) közösen egy civil kerekasztal beszélgetéssel kezdődik. A találkozó meghívottja Gyergyai Bettina a Kézdivásárhely Önkormányzata pályázati felelőse, aki az elmúlt napokban megjelent pályázati kiírást fogja ismertetni. Ezt követően a több mint egy évtizedes hagyománnyal rendelkező ügyességi kerékpáros versenyre várják az érdeklődöket, melyet partnerségben a helyi Sportirodával és Kendu Egyesülettel szerveznek meg 18 órától a Kicsid Gábor Sportcsarnok melletti téren. Érdeklődni, jelentkezni a 0766-611066-os telefonszámon lehet. A verseny végén ünnepélyes eredményhirdetésre és a legjobbak díjazására is sor kerül.

Szombaton reggel 9 órakor a Penny Market melletti játszótérre hívják az érdeklődőket ahol szemétgyűjtési és korlát festési akcióval folytatódik a rendezvénysorozat. Este 19 órától az Erzsébet teremben kerül sor Davit Mamulyan Heal the earth, reloaded edition örményországi ESC önkéntesének fotókiállítására. Az alkotásokat Nagy Lajos fotóművész méltatja, közreműködik Kovács Bernadett és Biszak Beáta. Hagyományokhoz híven vasárnap a Vigadó Művelődési Ház galériájában előadások egész sorát hallgathatják végig az érdekeltek.

 11:00 – 11:25 – Karácsony Zsolt (Junior Business Club) – Zöld lesz a vállalkozás, nem sárga  
 11:30 – 11:50 – Hodor Enikő (pedagógus) – Jógával az egészségért
 11:55 – 12:20 – Kiss Erika (Egyenlő Esélyekért Egyesület) – Tábor szervezés 
 12:20 – 12:35 – Szünet
 12:40 – 13:10 – Zonda Balázs (Gosp-Com Kft.) – Hulladékgazdálkodás -Új kihívások
 13:15 – 13:40 – Miakich István Gábor (agrárgazdasági szakmérnök) – Tiszta város. Egészséges városlakók. Fenntartható fejlődés..Hulladék kezelése Szentendrén 
 13:45 – 14:10 – Kis Emese (idegenvezető) –  Borvizek szerepe a turizmusban

A konferencián közreműködnek a Bod Péter Tanítóképző diákjai: Crivăț Andrea, Domokos Georgina, Füstös Orsolya-Noémi, Jákó Renáta, Ráduly Blanka, Szabó Tímea-Barbara. Felkészítő tanár: Kis Emese, Gligor Zoltán

Partnerek: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., Kézdivásárhely Önkormányzata, Gosp-Com Kft., Európai Szolidaritási Testület, Vigadó Művelődési Ház, Kovászna Megyei Művelődési Központ, kézdivásárhelyi Nők Egyesülete, a Kendu Egyesület, Bod Péter Tanítóképző és a Kovászna Megyei Hulladékgazdálkodási Egyesület.

Médiatámogatók: Kezdi.info, Profi Rádió, Szék-helyek, Székely Hírmondó, Siculus Rádió, Polyp Tv, Háromszék

Plakátterv: Györgyjakab Boróka

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egyéb híreink

Video