Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.
Breaking News

Híreink

Együttműködés a szomszédos országokbeli fiatalokkal az Egri Norma Alapítvány szervezésében

ZNE_4976

2019. március első napjaiban került sor az év első, valamint immár a harmadik találkozóra a magyarországi Egri Norma Alapítvány EFOP-5.2.2-17-00080 kódszámú „Együttműködések a szomszédos országokbeli fiatalokkal az Egri Norma Alapítvány szervezésében” elnevezésű projekt keretén belül. A találkozón az öt nemzetközi partnerszervezet mellett részt vettek magyarországi együttműködő partnerszervezetek valamint több az ügyben elkötelezett személy is. A találkozón készült fotók a Zöld Nap egyesület Facebook oldalán megtekinthetőek.

Amint azt már az előző beszámolókban is hangsúlyoztuk, a projekt fő célkitűzése az ifjúság elvándorlásának megakadályozása, okok megfogalmazása, közös stratégiák kidolgozása a helyben tartás érdekében valamint a visszacsalogatásra. A harmadik konferenciát Molnár Edit a projekt szakmai vezetője nyitotta meg, aki beszámolt az elmúlt év eredményeiről és ismertette a megvalósult tevékenységeket. Ezt követően dr. Patkós Csaba a kutatás jelenlegi állásár és eddigi eredményeit  mutatta be, majd dr. Simon Dávid a „Fiatalok elvándorlásának tendenciája” címmel tartott igen tartalmas és szakszerű előadást.

A konferencia második napja egy interaktívabb előadással kezdődött Dorner László prezentációjával az önkéntesség és személyiség fejlesztésről. Az előadás után a szervezetek dr. Patkós Csaba vezetésével megvitatták és elfogadták az interjúkban, valamint kérdőívekben felteendő kérdéssorozatokat. A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesületet ez alkalommal Ráduly Attila, Szabó Attila, valamint Derzsi Eszter és Derzsi Katalin képviselte. Az EFOP-5.2.2 -Transznacionális Együttműködések elnevezésű projektet a Széchenyi 2020 programja az Európai Unió támogatja.

Szerző: Derzsi Katalin

Fotó: Ráduly Attila

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egyéb híreink

Video