Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.
Breaking News

Híreink

Éghajlatvédelmi Világnapról a Zöld Nap suliban

Zöld Nap Egyesület csapata, az elmúlt napok Zöld Nap sulis tevékenységeként a kézdikővári, az albisi és a kézdivásárhelyi diákokkal közösen az Éghajlatvédelmi Világnapról emlékezett meg. Az interaktív tevékenységek során felhívták a figyelmet bolygónk sebezhetőségére, a klímaváltozás lassításának fontosságára. Az eseményen készült fotók megtekinthetőek a Facebook oldalon.

A világnap ötlete a 350.org nevű nemzetközi klímavédelmi mozgalomtól származik – a szám az atmoszféra biztonságos szén-dioxid-szintjére utal, ami mára elérte (sőt néhány hónapban meg is haladta) a 390-et, így naponta szembesülünk a klímaváltozás negatív hatásaival: hőséghullámokkal, árvizekkel, szárazsággal, hirtelen időjárás-változásokkal. A különböző szemléletformáló játékokkal a délutáni tevékenységekkel céljuk volt a Zöld Naposoknak ismertetni a Föld és az éghajlat védelmét, ugyanakkor különböző témához kapcsolódó feladatokat is megoldottak. Ezen feladatok segítségével számos könnyen elsajátítható praktikát ismerhettek meg a diákok. Köztudott, hogy a környezetvédő életmód, a zöld szemlélet és a hétköznapi dolgainkra való odafigyelés lassítja az éghajlatváltozást. Ebben a témában is megfigyelhető tehát, hogy a környezetvédelem mindenki ügye, és kis lépésekkel nagy dolgokat tehetünk!

Köszönjük a pedagógusok együttmüködését. A tevékenység az Európai Unió Erasmus+ programjának támogatásával valósult meg.

Fotó: Isabel Fernandez és Ayse Büsra Yilmaz

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egyéb híreink

Video