Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.
Breaking News

Híreink

Re-style your life to live a healthy life! – Előkészítési látogatás

DSC_0852

Szeptember 4-6 között került sor a Zöld Nap Egyesület szervezésében a Re-style your life to live a healthy life! (Tervezd újra napjaidat az egészséges életért) 2019-1-RO01-KA105-062187 projekt előkészítési tréningjére a céhes városban az Erasmus + program résztámogatásával. Az elmúlt tíz évben számos fiatalnak volt lehetősége a Zöld Nap Egyesület szervezésében külföldre utazni, különböző tréningek, önkéntes programok, ifjúsági cserék révén, viszont ez idáig házigazdaként még nem bonyolított le olyan rövidtávú ifjúsági cseréket, melyben nemzetközi partnereik lettek volna. Az eseményen készült fotók az egyesület Facebook oldalán tekinthetőek meg.

A Zöld Nap Egyesület, karöltve a görögországi SEE giving opportunities TEAM, az örményországi United Youth, valamint a kecskeméti Nyitott Szemmel Egyesületekkel október 4-11-e között szervezi meg az ificserét. A fent említett szervezeteket képviselve vett részt Szabó Attila, Konstantina Pingoiu, Anna Smbatyan valamint Molnár Árpád Szilveszter, hogy minden egyes fontos részét kellőképpen előkészítse a soron következő cserének. Az mellett, hogy a csoportvezetők megismerkedtek egymással felmérve, hogy milyen körülmények között fognak eltölteni 8 napot, megbeszélték a konkrét programot is, amihez a jelentkező diákok közül kell résztvevőket választani. Az ifjúsági cserén huszonnégy 18-30 év közötti fiatal fog részt venni az említett országokból.

A projekt célja hogy felhívjuk a fiatalok figyelmét országaink elszomorító étkezési szokásaira, szembesítsük őket ezekkel, és információk átadásával, nem formális módszerek igénybevételével hozzájáruljunk a szükséges változásokhoz.

Összefoglalva, partnereinkkel karöltve olyan ifjúsági cserét szeretnénk megvalósítani, ahol a gasztronómia csodálatos világán keresztül tudatosítjuk fiataljainkban a szükséges változások fontosságát. Ugyanakkor a gasztronómia lehetővé teszi egyaránt, az interkulturális, az új kultúrák valamint társadalmi szempontból fontos témakörök tudatosságára való összpontositásat is, és nem utolsó sorban az interetnikai, valláson alapuló étkezési szokások világát is felfedezhetővé tárja. A programra Kézdivásárhelyről és környékéről is szívesen várjuk fiataljaink jelentkezését.

Fotó: Kovács Vivien és Szabó Attila 

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egyéb híreink

Video