Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.
Breaking News

Híreink

Séta a szívünkért

seta a szivunkert (6)

2023. szeptember 26-án délután a Szívek sétánya programhoz az idén is csatlakozott a kézdivásárhelyi Rotary Klub, partnerségben a Wegener Pro Sanitate Alapítvánnyal és a Zöld Nap Egyesülettel. A 3,5 kilométer hosszúságú séta kiindulópontja a céhes városi W. Wegener park volt. Az eseményen készült fotók az egyesület Facebook oldalán tekinthetőek meg. 

Romániában napi szinten jellemzően keveset mozognak az emberek, pedig a magas vérnyomás, a cukorbetegség, illetve az egészségtelen táplálkozásból eredő rizikófaktorok mellett a rendszeres testmozgás hiánya az egyik leggyakoribb oka a szívbetegségek kialakulásának. A nemzetközi ajánlások alapján napi legalább harminc perc séta már elegendő ahhoz, hogy nagy lépést tegyünk a szívbetegségek megelőzése érdekében. Erre hívta fel a figyelmet a rotarys akció.

A Wegener parkban az esemény nyitányaként dr. Erdélyi Csaba Pro Urbe díjas nyugalmazott belgyógyász főorvos tartott rövid előadást Hogyan őrizzük meg a szívünk egészségét? címmel, azt hangsúlyozva,  hogy a szívet edzésben kell tartani, mozogni kell, amennyire van lehetőség, de ugyanakkor nem is szabad leterhelni, mert az szintén nem jó. Ezt követően a résztvevőket Román György, a Rotary Klub titkára köszöntötte. A több mint kétszázötven minden korosztályt képviselő résztvevő ezután sétára indult. A sor elején a rotarysok haladtak. A kijelölt útszakaszon a parkból átvonultak a Kossuth térre, majd a főtér, a Béke és a Molnár Józsiás utca érintésével visszatértek a kiindulópontra, ahol a szervezők külön sorsoltak tombolát gyerekek és felnőttek számára. A szerencsés nyertesek értékes ajándéktárgyakkal térhettek haza.

Fotó: Sinem Tosun és Gülcan Babir

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egyéb híreink

Video