Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.
Breaking News

Híreink

Családos bringatúrát szerveztek a Nemere Útján

csalados bringa 2018

Zöld Nap Egyesület június 10-én egy könnyen teljesíthető kerékpártúrát szervezett a Nemere Útján a Család és egészség hete alkalmából. A szervezők a vasárnapi kerékpártúrát egyúttal honismereti túrának is szervezték. Az eseményen készült fotók megtekinthetőek az egyesület Facebook oldalán.

A megmozdulás alkalmával 31 bringás pattant a nyeregbe a C jelzéseket követve Oroszfalu fele tekert ahol friss fortyogói borvízzel tölthették meg a kulacsukat. Ezt követően Szentkatolnát és Imecsfalvát érintették, majd Székelypetőfalván megpihenve megáztatták lábaikat a 18. században is strandként használt borvizes Fortyogó-Fürdő 16 Celsius-fokos vizében. Ki-ki hajtósabb tempóban, ki-ki kényelmesebben, társával beszélgetve tekert tovább a 60 kilóméteres távon néhány orbaiszéki települést érintve vissz a céhes városba. Közben gyönyörködtek az egyes kanyarokban elénk táruló növényzet látványában. 

A túra legfiatalabb résztvevője az alig 3 éves Kovács Zádor volt, aki az édesanyja bringáján fedezhette fel az eléje tárulkozó lenyűgöző látványt. A szervezők júliusban a hagyományos kétnapos kincskeresés túrával folytatják a kilenc évvel ezelőtt elkezdett kerékpáros programokat. Az útvonalról bővebben az erre a célra létrehozott (nemere.zoldnap.info) portálon kaphat információt. A túra a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt támogatásával valósult meg.

Fotó: Ráduly Attila, Babos Judit és Straua Medárd

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egyéb híreink

Video