Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.
Breaking News

Híreink

Az önkéntességről tartottak előadást és egy standdal is jelen voltak az Empty Fesztiválon

DSC_2270

2022. július 7-10 között a Magyar Ifjak Kézdiszékért (MIK) partnereivel karöltve harmadik alkalommal szervezte meg az Empty Fesztivált Fortyogófürdőn, melyre a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület is meghívást kapott. Három napon keresztül egy zöld napos standot működtetve, vasárnap délután pedig egy órás vetítettképes bemutatót tartva a hazai és nemzetközi önkéntességről tették színesebbé a fesztivált. Az eseményen készült fotók az egyesület Facebook oldalán tekinthetőek meg.

Amint a szervezők megfogalmazták az idén is igyekeztek úgy alakítani a programokat, hogy minden korosztályt megszólítson. Akik felkeresték a Zöld Nap standot kitűnően szórakoztak, kreativitásuknak adva teret. Népszerűnek bizonyultak a logikai és készségfejlesztő játékok, mint például a japán mokuru, a különböző méretű kendama labdák, kártyajátékok és a sakk is. A zöldnaposok a felnőttekre is gondolván a környezettudatos játékok mellett tanácsadással, bringás teszttel, a legújabb kiadványok ismertetésével és az Európai Szolidarítási Testület (ESC) népszerűsítésével várták a több tucat jelenlévőt. Többek között itt volt lehetőség a trimeszterenként megjelenő az önkéntesek által szerkesztett angol ESC times-t és a magyar nyelvű „Zöld Napok” újság legújabb nyelvű példányát is lapozgatni. 

A fesztivál lehetőséget nyújtott az arra látogató fiataloknak, nem csak a szórakozásra, hanem az aktív kikapcsolódásra is, hiszen számos előadáson vehettek részt az erre a célra kihelyezett Köztér sátor alatt. Vasárnap délután a Zöld Nap Egyesület is meghívást kapott, hogy beszéljen a táborozóknak a hazai és nemzetközi önkéntességről, mely az egyesület mindennapjait képezi. Az ismertetőt a tizenhárom éves szervezet fontosabb eseményeinek bemutatójával kezdték a zöld naposok külön kiemelve a szakmai gyakorlat programot és az Európai Szolidaritási Testület programot, melynek célja a fiatalok önkéntes társadalmi tevékenységekben való részvételének támogatása Európában és azon kívül. Az előadás résztvevői ugyanakkor kérdéseket intézhettek a szervezet török-, és örményországi ESC önkénteséhez is, akik a Heal the earth, reloaded edition projekt keretén belül teljesítík önkéntes szolgálatukat a céhes városban. 

A Zöld Nap Egyesület csapata köszöni ezúttal is a lehetőséget Erős Rudolf főszervezőnek.

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Márton Fanni-Bíborka és Fozocos George

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egyéb híreink

Video