Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.
Breaking News

Híreink

A gelencei Nádika fürdőhöz tekertek a májusi bringatúrán

Nadika furdo (17)

A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület május 28-án a Nemere Útján az idén is egy könnyen teljesíthető kerékpártúrával indította az idei szezont. A rendezvényen készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület Facebook oldalán.

A vasárnap reggeli rendezvényen a 19 fős lelkes csapat a Nemere Útja zöldútvonal C jelzéseit követve a Kicsid Gábor Sportcsarnok elől Oroszfalu fele tekert ahol friss fortyogói ásványvízzel tölthették meg a kulacsukat. Ezt követően a kerékpárosok Szentkatolnát érintve a gelencei községközpontba tekertek ott egy kicsit megpihenve a Nádika fürdő volt a következő úti cél. A több évvel ezelőtt kalákával kialakított Nádika feredő hideg vizének látványa, igencsak nyugtató hatással bizonyult. A megérdemelt közös tízóraizás után, a csapat egy része feltekert a gelencei Nádika-tetőre is, ahol a gyönyörű táj, a felhők mögött leskelődő nap sugarai elkápráztató élménnyel színesítették a nap hangulatát, majd Haraly, Imecsfalva és Kézdivásárhely érintésével zárták a 37 kilométeres túrát.  Az esemény legfiatalabb résztvevője a 6 éves Veres Tamás volt.  

A szervezők köszönik mindenkinek a türelmét, a kitartást, a családias hangulatot, amelyben a túra zajlott és támogatóinak a lehetőséget, hogy a biciklitúrák, valamint a Nemere Útja projekt folyamatos népszerűsítése megvalósulhat.

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Ráduly Attila 

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egyéb híreink

Video