Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.
Breaking News

Híreink

Az Ika várát és a futásfalvi templomot is megnézték a bringások

ika vara (80)

A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület július 9-én a Nemere Útján egy könnyen teljesíthető kerékpártúrával folytatta az idei szezont.  A rendezvényen készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület Facebook oldalán.

A vasárnap reggeli rendezvényen a 8 fős lelkes csapat a Nemere Útja zöldútvonal C jelzéseit követve a céhes városi Kicsid Gábor Sportcsarnok előtti térről Torja fele tekert. A községközpontba érve a bringások a 2008-ban kialakított Árpád parkban tartottak egy pici pihenőt, megtekintve az ott található látványosságokat is, aztán a Nagy és Kiság patakai völgyében rejtőzködő Futásfalva felé vették az irányt. A település központjában egy hosszabb megállót tartva a bringások a katolikus templomot megtekintve friss forrásvízet is merítettek, Orbán István helyi lakos vendégszeretét élvezve pedig házi bodzaszörppel is megtölthették az addigra már jócskán kiürült kulacsukat.  

Ezt követően a kerékpárosok Felsőcsernátonba tekertek, megtekintve az Ika vár tornya közelében található medence hideg vizét is. A megérdemelt pihenés után, a csapat egy része felsétált az Ika várhoz is, ahol a gyönyörű táj, a felhők mögött leskelődő nap sugarai elkápráztató élménnyel zárta a napot. 

A kerékpártúra rendhagyónak bizonyult, nemcsak a kedvező időjárásnak köszönhetően, hanem annál is inkább mert a túrát a szervezők ezúttal is a gyerekes családoknak is szánták. A szervezők köszönik mindenkinek a kitartást és a családias hangulatot, amelyben a túra zajlott, a támogatóknak pedig a lehetőséget, hogy a biciklitúrák, valamint a Nemere Útja projekt folyamatos népszerűsítése megvalósulhat. A túra a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt támogatásával valósult meg.

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Márton Fanni-Bíborka

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egyéb híreink

Video