Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.
Breaking News

Híreink

A spanyol térségekkel ismerkedtek az ikafalviak

spanyol nemzeti est ikafalva 2016
November 16-án az ikafalvi közösségnek lehetősége adódott, hogy jobban megismerhesse Spanyolország két régióját Castilla y Leónt és Galiciát. A rendezvény 18 órakor vette kezdetét, kint fagypont alatti volt a hőmérséklet, bent a melegben pedig olyan sztereotípiákat győztünk le az országról, mint például a paella (regionális eredetű étel), az egész évben tartó meleg vagy a sokak által ismert flamenco tánc.
 
A rendezvényről készült fotók megtekinthetők a szervezet Facebook oldalán!
 
A mintegy ötven résztvevő a Zöld Nap Egyesület EVS önkénteseinek köszönhetően találkozhatott virtuálisan azokkal a turisztikai látványosságokkal, amelyek nem annyira ismertek, de annál szebbek. A sztereotípiák lerombolása után, Galíciát az Atlanti Óceánt körülvevő térséget mutatta be Silvia Blanco Gonzalez a Let`s Move (Mozogjunk) projekt önkéntese, ahol a hajózás és a halászat jelenti a gazdasági fenntarthatóságot. Ezt követően Silvia a gasztronómiára tért rá, aki igencsak meglepte a helybélieket azzal, hogy az ő fő eledelük a polip. Ugyanakkor az előadásban helyet kaptak a különböző alkoholos különlegességek, az édességek mint például a híres Compostella torta, melyet az El Camino zarándokút tett híressé és fő alapanyaga a mandula.
A szerdai vetítettképes bemutató második felétől Enrique De Paz vette át a főszerepet, aki az ország legnagyobb térségét Castilla y León ismertette meg a jelenlevőkkel kiemelve a Segoviaia víz építményt és a Gullon kekszet, amely több háromszéki üzletben is megtalálható. A több mint egy órás interkulturális estet Derzsi Katalin a szervezet tagja tolmácsolta, mely a spanyol omlett, a Santiago de Compostela’s torta valamint egy pohár meleg tea elfogyasztásával fejeződött be.
A rendezvény lehetőségét az Erasmus+ program biztosította, a barátságos fogadtatást pedig Bardócz Csaba lelkipásztor.
 
Fotó: Ráduly Attila

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egyéb híreink

Video