Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.
Breaking News

Híreink

Séta a szívünkért

174

2022. szeptember 29-én délután a Szívek sétánya programhoz az idén is csatlakozott a kézdivásárhelyi Rotary Klub, partnerségben a Wegener Pro Sanitate Alapítvánnyal és a Zöld Nap Egyesülettel. A 3,5 kilométer hosszúságú séta kiindulópontja a céhes városi W. Wegener park volt. Az eseményen készült fotók az egyesület Facebook oldalán tekinthetőek meg. 

Romániában napi szinten jellemzően keveset mozognak az emberek, pedig a magas vérnyomás, a cukorbetegség, illetve az egészségtelen táplálkozásból eredő rizikófaktorok mellett a rendszeres testmozgás hiánya az egyik leggyakoribb oka a szívbetegségek kialakulásának. A nemzetközi ajánlások alapján napi legalább harminc perc séta már elegendő ahhoz, hogy nagy lépést tegyünk a szívbetegségek megelőzése érdekében. Erre hívta fel a figyelmet a rotarys akció.

A Wegener parkban az esemény nyitányaként dr. Tarczali Mária gyermekgyógyász, osztályvezető főorvos tartott rövid előadást Hogyan őrizzük meg a szívünk egészségét? címmel, azt hangsúlyozva, hogy a Séta a szívünkért az a mozgalom, amelyben a nemzedékek együtt vannak, hiszen ez minden nemzedék számára jó. Ezt követően a résztvevőket Román György, a Rotary Klub soros elnöke köszöntötte. A több mint kétszáz, minden korosztályt képviselő résztvevő ezután sétára indult. A sor elején a rotarysok haladtak. A kijelölt útszakaszon két pihenőpontot érintettek, a Gábor Áron téren és a Molnár Józsiás parkban. Visszaérkezve a Wegener parkba a szervezők meglepetéssel, tombolahúzással várták a résztvevőket. A szerencsés nyertesek értékes ajándéktárgyakkal térhettek haza.

Szerző: Iochom István

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egyéb híreink

Video