Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.
Breaking News

Híreink

Távoli kultúrákkal ismerkedtek meg a tizenegyedikes diákok

bod peter XIA 2018

2018. március 14-én a kézdivásárhelyi Bod Péter Tanítóképző XI.A osztály  vendége volt a Zöld Nap Egyesület csapata, Haykuhi Harutyunyan örmény, Isabel Fernandez spanyol EVS önkéntesek, valamint Ráduly Attila és Derzsi Katalin, akik két színvonalas vetített-képes előadást tartottak. Az eseményen készült fotók megtekinthetőek az egyesület Facebook adatlapján.

A szerdai tevékenység első felében Haykuhi az Örmény nők mindennapjai címmel tartotta meg az előadását. Az egy évig Kézdivásárhelyen tartozkodó örmény EVS önkéntesnek köszönhetően a diákok virtuálisan találkozhattak az ország jelenlegi állapotával, friss statisztikai adatokat ismertek meg, amelyek a külvilág számára nem annyira nyilvánosak. A képekkel tarkított bemutatón ugyanakkor a résztvevők betekintést nyertek a három milliós ország szokásaiba, történelmébe, megismerve a keleti nép mindennapjait és jogi helyzetét is. Egy rövid szünetet követően Isabel Andalúzia (Spanyolország) kultúráját, hagyományait, épített örökségét, hírességeit ismertette. Isabel külön kitért a tartomány nevére is ami a középkori arab mór megszállók által létrehozott állam, al-Andalúsz nevéből származik. Az országot 800 éven át a mórok uralták, jelenlétüknek nyomai még ma is láthatók. Az előadást ügyességi és jégtörő játékokkal zárták. A sok információt közlő kétórás előadással egybekötött foglalkozás sok megválaszolt kérdéssel és jó hangulatban telt el.

A rendezvény lehetőségét az Erasmus+ program, a barátságos fogadtatást pedig Kis Emese a Bod Péter Tanítóképző munkatársa biztosította.

Fotó: Ráduly Attila

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egyéb híreink

Video