Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.
Breaking News

Híreink

Úton lévő ifjúság – ificsere beszámoló

IMG_3014

2022. májusában került megrendezésre az Úton lévő Ifjúság elnevezésű ifjúsági csereprogram négy partnerország fiataljainak részvételével: a házigazda az egri H-Union Szövetség (HU), a KMDFKSZ (UK), és a MEBO (SK) mellett szervezetünk (Zöld Nap Egyesület) képviseletében fiataljaink is tevékeny és aktív résztvevői voltak a 10 napos programsorozatnak.

A csere fő célkitűzése a mobilitáshoz kapcsolható kompetenciák és felhasználható tudás elsajátítása volt. A résztvevők nagyon hasznos ismereteket szerezhettek a munkavállalási- és tanulási, valamint a szabadidő eltöltése céljából történő utazás témaköreiben egyaránt. A változatos programok nemformális keretek között kerültek lebonyolításra: kiscsoportos feladatok, brainstorming, vitafoglalkozás, kreatív és izgalmas játékok és kvízek, amelyeken keresztül sikerült minden résztvevő számára felejthetetlenné, mégis nagyon hasznossá tenni az ifjúsági cserén történő részvételt.

A kötött programok mellett nagy örömünkre szolgált, hogy túrázás, és szafari-buszos kirándulás is színesítette az ott tartózkodás idejét, valamint szabad programunk ideje alatt ’turistaként’ megismerhettük a méltán híres Eger városának nevezetességeit is, illetve kirándultunk a csere helyszínéül szolgáló Felsőtárkány csodás természeti környezetében, a Bükki Nemzeti Park területén, érintetlen tájain is.

Ismételten köszönjük a lehetőséget a házigazda H-Union Szövetségnek és a másik két partnerszervezetnek, hogy ennyi közös élményt szerezhettünk, illetve az ERASMUS+ programnak, hogy támogatta ifjúsági cserénk megvalósítását. Reméljük, hogy hamarosan újra találkozunk.

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egyéb híreink

Video