Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.
Breaking News

Híreink

Véget ért az On the green road projekt

 Január hatodikán befejezödött az On the green road projekt. Az elmúlt tizenegy hónap tevékenységeit a szervezet irodájában értékelte Ráduly Attila, a Zöld Nap Egyesület elnöke és Derzsi Katalin a projekt mentora. A céhes városban ez volt a második ilyen jellegű program. A szervezet által megnyert és lebonyolított „On the green road” projekt, mely a Fiatalok Lendületben Program (Youth in Action) támogatásával valósul meg.

 A program célja volt a Nemere Útja zöldútvonal fejlesztése valamint a környezettudatos nevelés fontosságának hangsúlyozása. Háromszék leghosszabb zöldútvonaláról a fejlesztés során kiadtak egy száz oldalas könyvet, új arculatot kapott a Nemere Útja portálja, ismertető társasjátékok készültek, leforgatták az útvonalt bemutató filmet, mely turistacsalogatóként nyújt ízelítőt vidékünk természeti és kulturális értékeiből. Ugyanakkor népszerűsítésként számos kerékpártúrát, előadást, kiállítást és színesebbnél színesebb eseményeket szerveztek. A kézdivásárhelyi zöldek a tizenegy hónapig tartó projektben különös figyelmet fordítottak az Európai Önkéntes Szolgálat(EVS) által kínált lehetőségek népszerűsítésére is. Mi sem bizonyítja jobban minthogy az elmúlt hónapokban négy székelyföldi fiatalt sikerült bekapcsolni az önkéntes szolgálatba, akik rövidebb-hosszabb ideig vállaltak külföldön önkéntességet.

 „Úgy gondoljuk a 2012-es évhez hasonlóan egy újabb sikeres évet hagytunk magunk után. Elaine Ivassenko, Emmanuelle Baillet és Gema Puerma Castillo EVS lányok új ismeretekkel gazdagodtak, melyek a jővőben csak előnyükre válhatnak. Nyelveket tanultunk, több száz embert megmozgató rendezvényeket szerveztünk a megye különböző területein és nem utolső sorban pedig megtanultunk toleránsabbak lenni és elfogadni a másságot.” – értekelte a projekt koordinátora. A zöldek tervei közt szerepel, hogy az idén még három önkéntest fogadnak. Szerző: Ráduly Attila

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egyéb híreink

Video