Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.
Breaking News

Híreink

Az év első bejárós tábora

DSC03230

Február 21 – 24 között a Zöld Nap Egyesület partnerségben a kézdivásárhelyi Sportirodával tizennyolcadik alkalommal szervezett napközis tábort a céhes városban. A táborba hat 7 – 10 éves helybéli iskolás gyerek kapcsolódott be, akik naponta 9 – 16 óra között különböző, tematikusan felépített tevékenységen vehettek részt. Az eseményről több száz fotó és számos rövid videófelvétel készült, melyekből a legemlékezetesebbek az egyesület Facebook oldalán megtekinthetőek.

A tábor számos célja közül az egyik kétségtelenül az is, hogy a sportot kedvelő, a természetet szerető  gyerekeket megtalálják, illetve ők is megtalálják az egyesületet annak érdekében, hogy tartós kapcsolat alakuljon ki köztük, azaz rendszeres résztvevőivé váljanak programjaiknak. A gyerekeknek olyan játékos tevékenységeket szerveztek, mely által felhívták figyelmüket a környezettudatosság és az egészséges életmód fontosságára. A tábor nemcsak szituációs gyakorlatokból állt, hanem rengeteg kommunikációs, ráhangoló-hangulatoldó, valamint mozgásos programot is tartalmazott. Ugyanakkor izgalmasabbnál izgalmasabb csapatjátékokban, valamint gondolkodást fejlesztő stratégiai játékokban vettek részt de a kézműves-tevékenység, az origami és a hagyományos reggeli torna sem hiányzott a programból. A napközis tábor keretén belül volt még számos labdajáték, teremfoci, tánc tanulás, meseolvasás, asztaliteniszezés, tollaslabdázás, bingo és a sakkozás alapjainak az ismertetése is szerepelt.

A foglalkozásokat nemcsak a diákok hanem a szervezők is nagyon élvezték. A tábor tevékenységébe a Heal the earth, reloaded edition II projekt négy ESC önkéntese is bekapcsolódott. A négy nap alatt igazi barátságok köttettek, új ismereteket szereztek a gyerekek, sok kalandos feladattal, élménnyel lettek gazdagabbak.

Szerző: Ráduly Attila

Partner: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt és az Európai Szolidaritási Testület 

Fotó: Balázs Attila és Gülcan Babir

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egyéb híreink

Video