Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.
Breaking News

Híreink

Az Európai Szolidaritási Testület önkénteseinek évközi találkozója

MTE Mariam es Alik

Az évközi találkozó lehetővé teszi az önkéntesek számára, hogy átgondolják eddigi tapasztalataikat, megosszák egymással kihívásaikat és eredményeiket, és megtervezzék következő lépéseiket. 2023. Április 25 – 29. között a találkozóra egy kisvárosban, a lenyűgöző parkjairól és zöldterületeiről ismert Zsilvásárhelyhen került sor. Én, Mariam Evanesyan és egy örmény önkéntes, Alik Mazmanyan is részt vettünk a találkozón.

A találkozó jégtörő tevékenységgel kezdődött, amely lehetővé tette az önkéntesek számára, hogy jobban megismerjék egymást. Európa különböző részeiről érkeztek, különböző háttérrel és tapasztalatokkal, de közös volt a céljuk: pozitív hatást gyakorolni a helyi közösségre. Mi, az önkéntesek megosztottuk egymással tapasztalatainkat, kihívásainkat és eredményeinket, ami segített nekünk abban, hogy elgondolkodjunk az elért eredményeken, és meghatározzuk a fejlesztendő területeket.

A találkozón csapatmunka, és megbeszélések is szerepeltek, amelyek lehetőséget adtak arra, hogy mélyebben megismerjük egymást, és beszéljünk mindazokról a kihívásokról, amelyekkel szembe kell néznünk.  Kiváló lehetőség adott ez mindannyiunk számára, hogy rájöjjünk, nem vagyunk egyedül minden akadályban, amellyel találkozunk. Maga a város is inspirációt jelentett számomra, mert szeretem a parkokat. Az, hogy kinti tevékenységeket is végezhettünk, megnyugtatott és boldoggá tett. Ami a várost illeti, minden megfelelő volt, kivéve, hogy nagyon messze volt a városunktól, ahol tartózkodtunk, és egy egész napot töltöttünk az odautazással, és egy egész napot a visszaúttal.

Esténként sétáltam a barátaimmal, megnéztük az egyik gyönyörű templomot a belvárosban, elmentünk néhány hangulatos kávézóba forró csokit és fekete teát inni. Úgy gondolom, hogy fontos, hogy az képzésen kívül is időt töltsünk a barátainkkal, mert ez javítja és erősíti a barátságunkat. A találkozó egy reflexióval zárult, ahol az önkéntesként megosztottuk egymással visszajelzéseinket és fejlesztési javaslatainkat. Hálánkat fejeztük ki a lehetőségért, hogy részt vehettünk az Európai Szolidaritási Testület programjában és hozzájárulhattunk a helyi közösséghez. Kiemeltük továbbá az ilyen találkozók fontosságát személyes és szakmai fejlődésünk fokozásában és a köztünk lévő közösségi érzés kialakításában.

Az évközi találkozó új barátokat adott nekem különböző országokból. Lehetőséget adott arra is, hogy gyakorolhassunk a korábban tanult idegennyelveket olyan emberekkel, akik anyanyelvként ismerik azokat. Ez volt az egyik legtávolabbi hely, ahová eljutottam, ami lehetőséget adott arra, hogy felfedezzem a román természetet, kultúrát az ország északi részétől a déli részéig. Az érkezési (On Arrival) képzés alatt szomorú voltam, mert offline volt, és nem volt lehetőségem arra, hogy a képzésen kívül időt töltsek más önkéntesekkel.

Az évközi találkozó számomra felüdülés volt, új ötletekkel tértem haza, és mindenért hálás vagyok az ott megismert barátaimnak, akik rengeteg tanácsot adtak az önkéntes életem és a jövőm kapcsán.

Szerző: Mariam Evanesyan 

Fordította: Szimma Henrietta

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egyéb híreink

Video