Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.
Breaking News

Híreink

Spanyolország régióival ismerkedtek

spanyol regiokkal ismerkedtek
December 7-én a Vigadó Művelődési Ház Galériájában a kézdivásárhelyieknek lehetőségük adódott jobban megismerni Spanyolország két régióját Kasztília és Leónt és Galiciát. A 18 órakor kezdődő rendezvény résztvevői olyan sztereotípiákat győzhettek le az országról, mint például a paella (regionális eredetű étel), az egész évben tartó meleg vagy a sokak által ismert flamenco tánc.
A szerdai eseményen készült fotók megtekinthetők a szervezet Facebook oldalán!
 
A Zöld Nap Egyesület EVS önkénteseinek köszönhetően találkozhattak a résztvevők virtuálisan azokkal a turisztikai látványosságokkal, amelyek nem annyira ismertek, de annál szebbek. A bő egyórás vetített képekkel tarkított előadásukban előbb Spanyolországról szóltak röviden, majd Galíciát az Atlanti Óceánt körülvevő térséget mutatta be Silvia Blanco Gonzalez a Let`s Move (Mozogjunk) projekt önkéntese, ahol a hajózás és a halászat jelenti a gazdasági fenntarthatóságot. Ezt követően Silvia a gasztronómiára tért rá, aki igencsak meglepte a helybélieket azzal, hogy az ő fő eledelük a polip. Ugyanakkor az előadásban helyet kaptak a különböző alkoholos különlegességek, az édességek mint például a híres Compostella torta, melyet az El Camino zarándokút tett híressé és fő alapanyaga a mandula.
A videóbejátszásokkal gazdag bemutató második felétől Enrique De Paz vette át a főszerepet, aki az ország legnagyobb térségét Kasztília és León ismertette meg a jelenlevőkkel kiemelve a Segoviaia víz építményt és a Gullon kekszet, amely több háromszéki üzletben is megtalálható. A több mint egy órás interkulturális estet Derzsi Katalin a szervezet tagja tolmácsolta, mely a spanyol omlett és a Santiago de Compostela’s torta elfogyasztásával fejeződött be.
A rendezvény lehetőségét az Erasmus+ program és a Vigadó Művelődési Ház biztosította.
 
Szerző és fotó: Ráduly Attila

 

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egyéb híreink

Video