Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.
Breaking News

Híreink

Családos kerékpártúra a Nemere Útján – 2018

poszter bringa 2018

2018. június 10-én (vasárnap) reggel 9 órától a Zöld Nap Egyesület a Család és Egészség hete alkalmából az idén is kerékpártúrát szervez a Nemere Útján. A megmozdulás alkalmával az alábbi településeket érintik: Kézdivásárhely – Szentkatolna – Imecsfalva- Székelypetőfalva – Székelytamásfalva – Szörcse -Orbaitelek – Cófalva – Lécfalva – Kézdimárkosfalva – Kézdimártonfalva -Hatolyka – Szentkatolna – Kézdivásárhely. 

Szükséges felszerelés: az időjárásnak megfelelő öltözet, élelem és pénz igény szerint, és természetesen a jó állapotban lévő kerékpár. A Nemere Útját a kivitelezők partnereikkel karöltve azzal a céllal hozták létre, hogy feltárja és ismertesse Felső-Háromszék természeti- kulturális értékeit és hagyományait. Az útvonal 30 ásványvízforrást, és 78 kiemelkedő épületet érintve 230 kilométeren át vezet végig Kézdiszék és Orbaiszék mintegy 50 településén. Minden érdeklődőt szeretettel várnak, a 14 éven aluli gyermekek csak írásos szülői engedéllyel jöhetnek a 50 km hosszú kerékpártúrára. (ezzel kapcsolatos formanyomtatvány a szervezőktől igényelhető)

Érdeklődni, jelentkezni Ráduly Attilánál (0766 611066) lehet. Rossz idő (eső) esetén a túra elmarad, és egy későbbi időpontban kerül megrendezésre, melynek időpontjáról a zöldek tájékoztatást nyújtanak. A túra folyamán kulturális – természeti látványosságok megtekintésére és szabadidős programokra is sor fog kerülni.

Médiatámogatók: Profi Rádió, Szék-helyek, Kezdi.info, Székely Hirmondó, Siculus Rádió, Polyp Tv, Háromszék

Szerző: Ráduly Attila

Plakátterv: Carmen Gallardo Serrano

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egyéb híreink

Video