Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.
Breaking News

Híreink

Nemzetközi programokkal teljes évet zárt a sokoldalú szervezetünk

evzaro kozgyules (85)

Idén utolsó alkalommal találkoztak a Zöld Nap Egyesület tagjai és önkéntesei, hogy ünnepi hangulatban zárják a 2023-as évet. Mozgalmas és nemzetközi programokkal teljes évet zárt a szervezet az idén is. Az eddigi szokásokat most sem törték meg, így a térség és Európa számos pontján megtalálhatóak voltak a Zöld Napos programok. A közgyűlést Mustafa Erol törökországi ESC önkéntes „ESC Times” újságnak a bemutatója nyította meg. A résztvevők üdvözlését követően Ráduly Attila egyesületi elnök képes beszámolóval, videóval és statisztikákkal színesítve foglalta össze a 2023-as munkaévet. A péntek délutáni találkozón készült fotók megtekinthetőek az egyesület Facebook adatlapján

Programjaik tekintetében gazdagnak bizonyult ez az év is, hisz nem telt el hét úgy, hogy a Zöld Nap Egyesület ne állt volna elő valamivel. A jelenlévők a december 29-ei közgyűlésen áttekintették a szervezet nagyobb rendezvényeit, amelyeket hírül adtak a helyi nyomtatott és az elektronikus sajtóban is. Összegezték az idei év aktuális fejlesztéseit és beszélgetés keretében vitatták meg a 2024-es év közös célkitűzéseinek legfontosabb kérdéseit. Egyrészt sikerült rekordot dönteni a nemzetközi programok (ificserék, szemináriumok stb.) kapcsán, továbbá folytatniuk a korábbi hosszabb távú projektjeiket is az előző évek tapasztalataira támaszkodva, törekedtek a jobb minőségre, illetve szakmaiságra. Partnerszervezeteikkel együtt tovább dolgoztak azon, hogy Kézdiszéken jobban elterjedjen a környezetvédelem, a sport és az önkéntesség kultúrája. A hagyományos többnapos kommandói ottalvós tábor mellett megszerveztek még öt bejárós tábort is a céhes városban. Ugyanakkor most is nagy hangsúlyt fektettek a mozgást népszerűsítő programjaikra, mint például a négy tematikus amatőr asztalitenisz-bajnokság, a hét Mozgó Délután, a három Pörög a család vetélkedő, a két kerékpáros felvonulás, a honismereti kerékpártúrák, a bringás kincskeresés és a családi futóverseny is. „Tettük a dolgunkat legjobb belátásunk szerint. A külföldi kiruccanásoknak is köszönhetően az év senkinek sem volt könnyű, ezért először is hadd köszönjem meg minden önkéntesünknek a programjainkhoz való aktív bekapcsolódást. Nagyon köszönöm a résztvevőinknek, a helyi vállalkozóknak és a partnereinknek, hogy most is kitartottak mellettünk, ez óriási segítséget adott.” – zárta beszédét a szervezet elnöke.

A tizenötödik közgyűlés hivatalos részének befejezéseként díjazták a jelenlévő önkénteseket külön kiemelve a legaktívabbakat. Az év önkéntese címet Venczel Tamás (597 önkéntes óra/év) érdemelte ki, aki második éve segíti a szervezet elismertségét, munkáját. A képzeletbeli dobogó második fokát a zabolai Gál Bence (588 önkéntes óra/év), a harmadik helyet pedig a torjai Márton Fanni-Bíborka (562 önkéntes óra/év) foglalta el. A közgyűlésen összegezték az egyesület ez évi működését is, annak költségvetését, valamint a kommunikációs tevékenységet. Ezen estét is kötetlen hangulatban töltötte együtt a tagság a legfiatalabbaktól az idősebb korosztályig, az észrevételek, vélemények, a díjazások után közös vacsorával együtt koccintottak a kiemelkedő sikerre. A szervezet jövőre is számos programmal folytatja a tevékenységeit, továbbra is várva a környezettudatosság és a mozgás iránt érdeklődő fiatalok jelentkezését. 

A Zöld Nap Egyesület vezetősége ez alkalomból, kíván mindenkinek egy sikerekben gazdag Fenntartható Zöld Napos új esztendőt! 

Fotó: Mustafa Erol és Márton Fanni-Bíborka

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egyéb híreink

Video