Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.
Breaking News

Híreink

Kezdetét vette a Heal the Earth (Gyógyítsd meg a Földet) projekt

DSC_0624

Július 8-án Heal The Earth (Gyógyítsd meg a Földet) címmel a Zöld Nap Egyesület sajtótájékoztatót tartott a kézdivásárhelyi Wegener Parkban. Szerda délután Ráduly Attila projektkoordinátor ismertette az elmúlt hetekben megkezdődött projektet. A sajtótájékoztatón jelen volt Kis Emese mentor, a magyarországi Veress Nikolett Adrienn, a törökországi Asiye Demirci, az olasz Roberto Canfora és a grúziai Salome Pirtskelava ESC önkéntes. Az ősszel két újabb törökországi (Ayten Kurnaz és Halis Özcan) és egy grúz (Mariam Lomidze) önkéntessel bővül a csapat. 

A Zöld Nap Egyesület nyolcadik ESC projektje a Heal The Earth nevet kapta, melynek célja felhívni a figyelmet az egészséges életmódra, a környezetvédelemre és az egészségmegőrzésre. A rendszeres mozgás három legfontosabb alappillére az elhatározás, a cselekvés és a kitartás. A több mint egy éven át tartó projekt ideje alatt színesebbnél színesebb megmozdulások azok számára teremtenek kiváló alkalmat, akik még nem tették meg az első lépést. A projekt másodlagos célja, hogy a fogyasztói társadalom tudatában legyen életmódja következményeinek és tisztán lássa, hogyan is élhet környezettudatos életmódot. A tájékoztatón kiemelték a hagyományos kerékpáros tevékenységek mellett a Nemere Útja zöldutvonal fejlesztésére fektet hangsúlyt is. Ugyanakkor a Mozgó Délutánok rendezvénysorozat, a nappali bejárós táborok, a szaladás (tájfutás, futóversenyek, 24 órás futás stb..) és az asztaliteniszezés népszerűsítésére nagyobb figyelmet szentelnek. A változatos tevékenységek hatására várhatóan a résztvevők közelebb érzik majd magukhoz a mozgást, mint a testi és lelki egészség megőrzésének egyik módját; szívesen és gyakrabban űzik majd ezeket a sportágakat, valamint, látva a figyelemfelkeltő erőfeszítéseket, egészséges életmód kialakítására törekszenek.

Az önkéntesek segítségével különös figyelmet fordítanak az Európai Szolidaritási Testület (ESC) és a különböző ifjúsági cserék által kínált lehetőségek népszerűsítésére. A háttérmunkákból is kiveszik a részüket, promóciós termékeket készítenek, beletanulnak a blog- és vlogvezetés rejtelmeibe, illetve számos nyelvleckén és képzésen vesznek részt. Ugyanakkor a három településen zajló zöld nap sulik folytatását, a nyelvklubok és a nemzeti estek szervezését is magába foglalja ez a projekt. 

Támogató: Európai Szolidaritási Testület (European Solidarity Corps – ESC)

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Kozma Hanna

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egyéb híreink

Video