Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.
Breaking News

Híreink

Tavaszi Zöld Napok tizennegyedszer

Zöld Nap Egyesület idén március 22 – 24 között a Víz világnapja alkalmából tizennegyedik alkalommal szervezi meg a Tavaszi Zöld Napokat. A három napos rendezvénysorozaton érdekes előadásokat, kerekasztal beszélgetést, kreatív workshopot, csemeteültetést szerveznek, de a kikapcsolódásról sem feledkeznek meg, lesz asztalitenisz bajnokság és kerékpár lassúsági verseny is. 

A Tavaszi Zöld Napok legfontosabb célkitűzése az, hogy a három napos program által felhívja a figyelmet a környezetvédelem fontosságára és sarkalja a lakosságot arra, hogy a természet harmóniáját megőrizze a jelen és jövő generációnak. Az idei év jelmondata: Víz a békéért. Amikor a víz területén együttműködünk, a keltett hullámok továbbgyűrűznek – elősegítve ezzel a békét, a jólétet és a kihívásokkal szembeni ellenálló képességet. 

Az esemény pénteken 11:00 órától csemeteültetési akcióval kezdődik. Az érdeklődőket a Sportcsarnok melletti füves területre várjuk. Ezt követően 16 órától a kézdivásárhelyi Kicsid Gábor Sportcsarnokban amatőr asztalitenisz bajnoksággal folytatódik a rendezvénysorozat, melyet az idén is partnerségben a helyi Sportirodával szerveznek meg. A pénteki nap zárásaként 18 órakor a Sportszálló Társalgójában a Civilek Háromszékért Szövetséggel (CIVEK) közösen egy civil kerekasztal beszélgetésre kerül sor, az esemény meghívottja Imre Krisztina Mária Hargita Megye Tanácsának az eseményszervezés és protokoll részlegének a szakfelügyelője. A találkozó keretén belül az Év civil szervezete és az Év önkéntese pályázati kiírást fogják ismertetni. 

Szombaton délelőtt 11 órakor a kézdivásárhelyi Sportszálló társalgójában Zero Waste háztartás – tisztítószerek természetes hozzávalókból címmel egy kreatív workshoppal folytatódik a rendezvénysorozat. A műhelymunkára 14 éven felülieket várnak, előzetes bejelentkezéssel. Délután 17 órától a több mint egy évtizedes hagyománnyal rendelkező ügyességi kerékpáros versenyre várják az érdeklődöket, melyet partnerségben a Kendu Egyesülettel szerveznek meg 18 órától a Kicsid Gábor Sportcsarnok melletti téren. Érdeklődni, jelentkezni a 0766-611066-os telefonszámon lehet. A verseny végén ünnepélyes eredményhirdetésre és a legjobbak díjazására is sor kerül.

11:00 – 11:20 – Márkos Réka (orvos kozmetikus) – Kézműves szappanok, kozmetikai termékek bemutatása
11:25 – 11:50 – Lukács-Paizs Hunor (vállalkozó) – Napenergia felhasználása a mindennapokban
11:55 – 12:25 – Pocsai-Szász Rozália (pszichoszociális tanácsadó) – A tudatosság és pozitív gondolkodás 
12:30 – 12:55 – Forró Apor (személyi edző) – Urald a tested
12:55 – 13:10 – Szünet
13:15 – 13:40 – dr. Lukács Helga-Erika (fogorvos) – Egészséges fogak egy életen át 
13:45 – 14:10 – dr. Mocsáry-Gondos Beáta (pedagógus) – Elsősegély a mindennapokban

Közreműködnek a Bod Péter Tanítóképző diákjai: Borsó Andrea, Szabó Tímea-Barbara. Felkészítő tanár: Kis Emese  

Partnerek: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., Kézdivásárhely Önkormányzata, Európai Szolidaritási Testület, Vigadó Művelődési Ház, Kovászna Megyei Művelődési Központ, kézdivásárhelyi Sportiroda, a kézdivásárhelyi Nők Egyesülete, a Kendu Egyesület és a Bod Péter Tanítóképző. 

Médiatámogatók: Kezdi.info, Profi Rádió, Szék-helyek, Székely Hírmondó, Siculus Rádió, Polyp Tv, Háromszék

Plakátterv: Györgyjakab Boróka

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egyéb híreink

Video