Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.
Breaking News

Híreink

Pityókafesztivál nemzetközi ízekkel

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is nagy népszerűség övezte a Kovászna megyei ASIMCOV által V. alkalommal megszervezett pityókafesztivált. Szokásához híven a Zöld Nap Egyesület is benevezett, ahol ezüst oklevelet kapott a nemzetközi gasztronómiai képzés kategóriában. A rendezvényen készült fotókat megtekinthetik itt

A benevezett tizenkilenc csapat – egyesületek, cégek, testvérvárosok küldöttei, baráti társaságok – többsége az üstöket részesítette előnyben a főzésnél. Idén is mindent megtettek a pityókafesztivál résztvevői, hogy ötletes és jó kedélyű elnevezéssel, leleményes tálalással hívják fel az általuk elkészített pityókás finomságra a zsűri figyelmét.

Összességében több száz háromszéki látogatott ki a szabadtéri rendezvényre. A több főből álló zsűri pontozta a benevező csapatok öltözetét, jó hangulatot, a hozzávalók előkészítését, az ételkészítést és az asztaldíszítést is. Az előzetesen benevezők számára a „házi feladat” a közös krumpli kompozíciók elkészítése volt, melyek receptjét nem határozták meg. A csapatok az idén is otthonról hozták a hidegtálakat, a házikenyeret, a savanyúságot, a fűszert, az ásványvizet, a pálinkát, a bort és az asztaldíszítést. A Zöld Nap Egyesület csapatát a francia Celine Berthier, az osztrák Melissa Öller és a spanyol Clara Bejarano Sánchez EVS önkéntesei alkották. Segitőik pedig Szabó Attila volt. A fődíjat a mezőkövesdi csapat vihette el.

Szerző: Ráduly Attila

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egyéb híreink

Video