Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.
Breaking News

Híreink

Játszótérért és okos padért bringáznak

DSC_0129

Ötödször is megszervezik a Tekerj egy jó célért! programot – jelentették be a kezdeményezők a Zöld Nap Egyesület székhelyén. A sajtótájékoztatón az akcióval kapcsolatos fontosabb információkról tájékoztattak a főszervezők, a Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) és a Zöld Nap Egyesület képviselői, akik első jótékonysági akciójukat 2014-ben rendezték meg a céhes városban. A sajtótájékoztatón készült fotók a Facebook oldalon tekinthetőek meg.

Akció időpontja: 2019. július 12.-én, péntek 16.00 és 21.00., helyszín: Sportcsarnok előtti tér

Cél: Egy játszótér kialakítása a kézdivásárhelyi speciális óvoda részére. Ugyanakkor, hogy a közösség és a városba látogatók hasznára is lehessen a karitatív rendezvény, egy „okos” padot is felállítanak a céhes város területén, ahol telefon, tablet, laptop tápegységeit lehet majd feltölteni.

Fontos tudnivalók az akcióval kapcsolatban

 1. A Tekerj akció nem verseny, hanem gyűjtési akció
 2. A kerékpárosoknak regisztrációs díjat kell befizetniük: 15 lej felnőtt, 10 lej gyermek. A befizetett díj ellenében a résztvevőnek logóval ellátott pólót biztosítanak.
 3. 14 éven aluli gyermekek csak szülői felügyelettel vehetnek részt az akcióban.
 4.  A résztvevőknek a szervezők pólót, számlapot és pecsételőlapot biztosítanak, valamint édességet és ásványvizet az akció alatt.
 5. A kerékpározás előre meghatározott útvonalon történik, a térkép az alábbiakban megtekinthető
 6. A közel 4 km-es útvonal (kör) szakaszokból áll, a szakaszokat ellenőrző pontok kötik össze, ahol pecsételéssel igazolják a biciklis számára a megtett szakaszok (körök) számát. Újabb kört csak az előző teljes megtétele után kezdhet a biciklis. 
 7. Minden kerékpárosnak támogatója kell, hogy legyen (ez adott esetben önmaga is lehet), aki a körönkénti minimum 5 lej befizetéssel ösztönzi a kerékpárost minél több kör megtételére. 
 8. A támogató regisztráláskor jelzi a támogatási szándékot, megadja a támogatni kívánt személy nevét, és a körönként felajánlott összeget. A befizetés az akció után, a megtett körök számától függően történik.

A Tekerj akció programja:

 • 16:00 -17:00 – gyülekezés, regisztráció
 • 17:00 – 20:00 – kerékpározás adott útvonalon
 • 20:00 – 21:00 – eredményhirdetés

Főtámogató: New Fashion Rt, Zarah Moden Kft és Kézdivásárhely Önkormányzata.

Médiapartnerek: Polyp Tv, Profi rádió, Háromszék Napilap, Siculus rádió, Székely Hírmondó, kezdi.info és Szék-helyek.ro

Fotó: Asiye Demirci

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egyéb híreink

Video