Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.
Breaking News

Híreink

Esti bringázásra került sor

DSC_0686

Augusztus 27-én a Zöld Nap Egyesület Bringázz az éjszakában címmel második alkalommal szervezett bringatúrát a céhes városban és a Nemere Útján. Az esti órákban történő biciklizés során a több mint ötven résztvevő kerékpáros azzal a céllal gyűlt össze, hogy demonstrálja a láthatóság és az észlelhetőség fontosságát. Az eseményen készült fotók az egyesület Facebook oldalán tekinthetőek meg.

A kedd esti kerékpáros akción való részvétel feltétele az volt, hogy a bicikli a KRESZ-szabályoknak megfelelően legyen kivilágítva, a kerékpáros öltözete pedig megfeleljen. Mint tudjuk sötétben, kellő világítás nélkül láthatatlanok vagyunk. Ez nem csak saját magunk életét veszélyezteti, hanem másokét is és nem utolsó sorban a törvény tiltja az éjszakai kerékpározást megfelelő kivilágítás hiányában. A 12 kilóméteres tekerés követően a bringások visszatértek a Sportcsarnok melletti térre ahol a résztvevők között kisebb meglepetéseket sorsoltak ki. Az eseményen szép számban képviseltette magát a KSE – kerékpárszakosztály tagjai is. „Nagy öröm számunkra, hogy túráinkkal nem csak Kézdiszék kulturális értékeihez tehetünk hozzá, hanem a kerékpáros közösséget is erősíthetjük, népszerűsíthetjük a közlekedés ezen formáját.” – nyilatkozta az egyik szervező. 

Az esemény a Hell-Com Kft, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt és az Európai Szolidaritási Testület résztámogatásával valósult meg.

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Derzsi Katalin és Mariam Sargsyan

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egyéb híreink

Video