Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.
Breaking News

Híreink

Malombajnokság és felnőtt jóga is volt az áprilisi Mozgó Délutánon

A Zöld Nap Egyesület partnerségben a kézdivásárhelyi Sportirodával immár tizedik éve, hogy rendszeresen rendezi meg a Mozgó Délután elnevezésű eseményt, melynek ötvennegyedik változatára április 5-én pénteken került sor. A rendezvényen készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület Facebook oldalán.

A nagy hagyománynak örvendő esemény célja ezúttal is az volt, hogy felhívják a figyelmet az egészséges életmódra és az egészségmegőrzésre, ezt a mozgás népszerűsítésén túl kísérő programokkal is igyekeztek elősegíteni. Az év második Mozgó Délutánjára mintegy hetvenen jöttek el, akik többek között úgróköteleztek, asztaliteniszeztek, sakkoztak, szaladtak, a kisebbek mikádóztak, origamiztak, jengáztak és a szervezőknek köszönhetően pedig különböző fajátékokat próbáltak ki. Az esemény legnépszerűbb programja a második alkalommal megszervezésre kerülő malom bajnokság bizonyult, melyet a székelyföldi malomjáték-mozgalom vezetője és a Malom-világszövetség (Welt Mühlespiel Dachwerband, WMD) alelnöke a csíkszeredai Sánta Elemér vezetett le.  A szervezők nagy örömére különböző korosztályban tizennégyen neveztek be a több órás versenyre, ahol az alábbi eredmények születtek:

I. helyezett: Szőke Zsolt

II. helyezett: Venczel Tamás

III. helyezett: Szőke Albert

Dicséretben részesült a törökországi ESC önkéntes Aysenur Bayram. A helyezetteknek ezúton is gratulálunk!

Egy több hónapos szünetet követően újra nagy népszerűségnek örvendett a pénteki Mozgó Délután utolsó órájában szervezett felnőtt jóga amit Hodor Enikő oktató bonyolított le.  Az eseményt a tervek szerint májusban újra megszervezik, így aki lemaradt jöhet következőkor.

Az orvosok előszeretettel ajánlják mindenkinek a nevetést, mert jót tesz az egészségnek. Ez a program minden bizonnyal sok mosolyt csal az arcokra. A mosoly és a jó hangulat mindenképp biztosított. A rendezvény lehetőségét a Kézdivásárhely Önkormányzata, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt és az Európai Szolidaritási Testület biztosította. 

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Straua Medárd és Berfin Mizrak

Megosztás

Egyéb híreink

Video