Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.
Breaking News

Híreink

Kincsvadászattal és kaukázusi táncokkal ismerkedtek meg a fiatalok

kincsvadaszat marcius 14 bod peter, debrecen (197)

Március 14-én a Zöld Nap Egyesület csapata a kézdivásárhelyi Bod Péter Tanítóképző debreceni és helyi résztvevői számára egy több órás izgalmas felfedezőtúrát szerveztek, minél több különlegességet bemutatva a céhes városról. A városismertető kincsvadászat előtt az örményországi Mariam Evanesian és a törökországi Gülcan Babir ESC önkéntesek kaukázus menti táncokat mutattak be.  Az eseményen készült fotók az egyesület Facebook oldalán tekinthetőek meg.

Ezt követően a debreceni Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola és a Bod Péter Tanítóképző diákjai az előre regisztrált nyolc 4-4 fős csapatban önállóan, kísérő nélkül, részletes leírással, fényképezőgéppel gyalogosan fedezte fel a környék néhány fontosabb látnivalóit. Városi kincskeresés ötvözi a klasszikus városnézés élményét a szabadulószobákra jellemző rejtvényekkel. Az egyik különbség a szabadulószobák és a városi kincsvadászat között, hogy utóbbi a város tereit, épületeit, utcáit használja akadálypályaként. Szabad levegőn zajlik és sokkal kevesebb a kötöttség. A városi kincsvadászat programjai során úgy járták be a fiatalok a céhes város egyes városrészeit, ahogy még sosem.  

A csapatok a program végén kisebb meglepetésekben részesültek. A legügyesebbnek a H2DK (Szabó Hanga, Józon Kriszta, Bokor Hanna Kamilla és Dénes Dóra) nevet viselő csapat bizonyult. 

A szervezők köszönik a benevezett diákoknak az aktív részvételt, az ESC önkénteseknek a segítségüket, valamint Szalló Tünde és Szabó Barbara pedagógusoknak a hatékony közreműkődést,  az iskola vezetőségének pedig a meghívást. 

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Alik Mazmanyan és Gülcan Babir

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egyéb híreink

Video