Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.
Breaking News

Híreink

Évadzáró Mozgó Délután

_ZNE5383

Zöld Nap Egyesület partnerségben a kézdivásárhelyi Sportirodával immár nyolcadik éve, hogy rendszeresen rendezi meg a Mozgó Délután elnevezésű eseményt, melynek negyvenkettedik változatára kedden 2022. május 24 – én került sor. A rendezvényen készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület Facebook oldalán.

– Idén ez volt a negyedik alkalom, hogy a Zöld Nap Egyesület a helyi önkormányzat sportirodájával partnerségben Mozgó Délutánra hívta a céhes városi családokat. A rendezvény célja felhívni a figyelmet az egészséges életmódra és az egészségmegőrzésre egyaránt, amelyet a mozgás népszerűsítésén túl számos kísérőprogrammal igyekszünk elősegíteni – osztotta meg a szervezők elképzelését Ráduly Attila, a Zöld Nap Egyesület elnöke.

Minden alkalommal arra törekednek, hogy többféle szórakozást, programot kínáljanak, találhasson kedvére valót az is, aki testét, és az is, aki szellemét „mozgatná át”. Ezúttal az érdeklődőknek lehetőségük volt asztaliteniszezni, szaladni, ugrókötelezni, gombfocizni a Puskás Ferenc Gombfoci Klubbal, sakkozni a Pro Pectus Egyesülettel, és betekintést nyerhettek a felnőttjóga világába is Hodor Enikő által, aki más alkalmakkor az apróságokat tornásztatta meg. Sajnos, a lábtenisz-bajnoksághoz nem gyűlt össze elegendő vállalkozó kedvű jelentkező, ezért azt őszre halasztották.

Gyerekfoglalkozással várták a legkisebbeket, lehetett színezni, kézműveskedni, különféle fajátékokat kipróbálni. Lehetőség nyílt csatlakozni a Kendu Egyesülettel és a KSE Kerékpár-szakosztályával közösen az Izzó Fogaskerekek edzéssorozathoz, a kerékpárosok a sportcsarnok előtti gyülekező után a Perkőre tekertek fel. A Mozgó Délutánra a belépés minden alkalommal díjtalan, támogatók a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és az Európai Szolidaritási Testület.

Szerző: Farkas Imola

Fotó: Petek Taykan és Davit Mamulyan

A beszámoló a Székely Hirmondó napilap május 26-ai számában jelent meg. 

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egyéb híreink

Video