Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.
Breaking News

Híreink

Lettországban jártak

lettorszagi kepzes

2017. október 14-22 között résztvettünk az „Inclusion+EVS – make it possible” továbbképzőn, melyet a Balti-tenger partján fekvő Bernātiban szervezett meg a Liepaja Jaunie Vanagi egyesület. A rendezvényen készült fotók az egyesület Facebook oldalán tekinthetőek meg.

Az Európai Unió támogatásával, az Erasmus+ program keretén belül megszervezett tréningen huszonhat résztvevő, tizenkét országot képviselve volt jelen: Törökország, Olaszország, Spanyolország, Szlovénia, Portugália, Görögország, Csehország, Litvánia, Horvátország, Makedónia, Románia (Székelyföld) és a szervező Lettország. A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesületet a szervezet tagja Derzsi Eszter és önkéntese Bálint Botond képviselte. A képzés célja olyan módszerek elsajátítása melyek, elősegítik a társadalmi befogadást, valamint az Erasmus +, az Európai Önkéntes Szolgálat (EVS) program ismertetése és az elsajátított anyag gyakorlatban való ültetése.

A kilenc napos tréning alatt betekintést nyertünk az EVS projektek megírásának folyamatában, nagyon sok olyan módszert tanultunk, amelyek elősegíthetik a társadalmi befogadást. Tisztább képet kaptunk az EVS-en belüli résztvevők szerepéről, felelőségéről. Olyan kihívások elé állítottak, melyek a komfort zónánk elhagyását követelték, illetve a csoporton belüli helyünk megtalálását. A képzés alatt meglátogattuk a Liepajaban található Vakok Egyesületét, helyi önkéntesek történetét hallgathattuk meg, aktivitást kellett tartani négy különböző oktatási intézményben, városnézésben volt részünk, valamint megismerkedhettünk a lett kultúrával és a hagyományos ételekkel is.

Szerző: Derzsi Eszter

Fotó: Bálint Botond

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egyéb híreink

Video