Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.
Breaking News

Híreink

Jó évet zárt a sokoldalú Zöld Nap Egyesület

evzaro kozgyules (217)

Idén utolsó alkalommal találkoztak a Zöld Nap Egyesület tagjai, hogy ünnepi hangulatban zárják a 2022-es évet. Mozgalmas és nagyon jó évet zárt a szervezet az idén is. Az eddigi szokásokat most sem törték meg, így a térség számos pontján megtalálhatóak voltak a Zöld Napos programok. A közgyűlést Sinem Tosun törökországi ESC önkéntes bemutatója és Borsó Andreának a Bod Péter Tanítóképző diákjának szavalata nyította meg. A résztvevők üdvözlését követően Ráduly Attila egyesületi elnök képes beszámolóval, videóval és statisztikákkal színesítve foglalta össze a 2022-es munkaévet. A csütörtök délutáni találkozón készült fotók megtekinthetőek az egyesület Facebook adatlapján

Programjaik tekintetében gazdagnak bizonyult ez az év is, hisz nem telt el hét úgy, hogy a Zöld Nap Egyesület ne állt volna elő valamivel. A jelenlévők a december 29-ei közgyűlésen áttekintették a szervezet nagyobb rendezvényeit, amelyeket hírül adtak a helyi nyomtatott és az elektronikus sajtóban is. Összegezték az idei év aktuális fejlesztéseit és beszélgetés keretében vitatták meg a 2023-as év közös célkitűzéseinek legfontosabb kérdéseit. Egyrészt sikerült tovább folytatniuk a korábbi hosszabb távú projektjeiket is az előző évek tapasztalataira támaszkodva, törekedtek a jobb minőségre, illetve szakmaiságra. Partnerszervezeteikkel együtt tovább dolgoztak azon, hogy Kézdiszéken jobban elterjedjen a környezetvédelem, a sport és az önkéntesség kultúrája. Ugyanakkor most is nagy hangsúlyt fektettek a mozgást népszerűsítő programjaikra, mint például a három tematikus amatőr asztalitenisz-bajnokság, a kerékpáros felvonulás, a hét Mozgó Délután, a honismereti kerékpártúrák, a bringás kincskeresés és a különböző futóversenyek is. „Tettük a dolgunkat legjobb belátásunk szerint. Az év senkinek sem volt könnyű, ezért először is hadd köszönjem meg minden önkéntesünknek a programjainkhoz való aktív bekapcsolódást. Nagyon köszönöm a résztvevőinknek és a partnereinknek, hogy most is kitartottak mellettünk, ez óriási segítséget adott.” – zárta beszédét a szervezet elnöke.

A tizennegyedik közgyűlés hivatalos részének befejezéseként díjazták a jelenlévő önkénteseket külön kiemelve a legaktívabbakat. Az év önkéntese címet Fozocos George (445 önkéntes óra/év) érdemelte ki, aki második éve segíti a szervezet elismertségét, munkáját. A képzeletbeli dobogó második fokát Márton Fanni-Bíborka, a harmadik helyet pedig Szabó Attila (293 önkéntes óra/év) foglalta el. A közgyűlésen összegezték az egyesület ez évi működését is, annak költségvetését, valamint a kommunikációs tevékenységet. Ezen estét is kötetlen hangulatban töltötte együtt a tagság a legfiatalabbaktól az idősebb korosztályig, az észrevételek, vélemények, a díjazások után közös vacsorával együtt koccintottak a kiemelkedő sikerre. A szervezet jövőre is számos programmal folytatja a tevékenységeit, továbbra is várva a környezettudatosság és a mozgás iránt érdeklődő fiatalok jelentkezését. 

A Zöld Nap Egyesület vezetősége ez alkalomból, kíván mindenkinek egy sikerekben gazdag Fenntartható Zöld Napos új esztendőt! 

Fotó: Gülcan Babir és Mariam Evanesyan 

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egyéb híreink

Video