Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.
Breaking News

Híreink

Osztatlan siker az Ezüst Akadémia Kézdivásárhelyen

ezust akademia pici

Február 23-án Kézdivásárhelyen a zsúfolásig megtelt Vigadó Művelődési Ház nagytermében megtartották a Csíkszeredában rövid idő alatt sikertörténetet befutott Ezüst Akadémia oktatási program megnyitóját. Az eseményen készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület Facebook oldalán.

A megnyitón Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere köszöntötte a jelentkezőket, örömét fejezte ki hogy mintegy 330 érdeklődő jelentkezett, az 50 év felettieknek meghirdetett program sorozatra. Számomra azért is kiemelkedő az Ezüst akadémia, mert különleges évet írunk Kézdivásárhely életében. A céhes város 590 éves. Ez alkalomból program sorozattal készülünk a város lakói számára, amelynek egyik pillére a közösség építés, a közösség megerősítése, ezt a célt szolgálja az Ezüst akadémia is – mondta a polgármester. Továbbá köszönetet mondott Pro Sanitate Alapítvány elnökének Bakk-Vitális Kingának a rendezvény támogatásáért, valamint a Ráduly Attilának, a Zöld Nap Egyesület elnökének a szervezésben nyújtott hozzájárulásért.

A jelen levő dr. Makó Zoltán, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem csíkszeredai karának rektora is szolt a hallgatósághoz. Kifejtette, hogy az egyetem alapító okiratában szerepel, hogy részt vállal Székelyföld modernizációjában. Véleménye szerint ez a rendezvény sorozat is ezt szolgálja.

Az érdeklődőket köszöntötte dr. Szilveszter Szabolcs, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Biomérnöki Tanszékének egyetemi adjunktusa, városi tanácsos, a kézdivásárhelyi Akadémia kezdeményezője és Ráduly Attila a Zöld Nap Egyesület elnöke.

A kezdeményezés sikerét az is bizonyítja, hogy korosztályt nem ismer a tudás vágy, hisz a legidősebb hallgató dr. Vitális Sándor Bakk-Vitális Kinga édesapja 93 évesen jelen volt a teremben.
A megnyitó után az akadémia hallgatói dr. Kádár Annamária előadását hallgathatták meg „Én, mint a saját mesém hőse” címmel. A hatalmas taps és feltett kérdések az osztatlan sikert húzzák alá.

Szerző: Tóth László, a Székhelyek portál főszerkesztője

Fotó: Ráduly Attila

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egyéb híreink

Video