Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.
Breaking News

Híreink

Újrahasznosítás Húsvét Varázslatában is

husveti varazslat
2017. április 18-án a Zöld Nap Egyesület önkéntesei a kézdivásárhelyi RMDSZ nőszervezet és a Wegener Pro Sanitate Alapítvány felkérésének eleget téve az első alkalommal megrendezett Húsvéti Varázslat nagyszabású rendezvényen vettek részt.
 
A főszervezők a rendezvényt hagyományteremtő szándékkal álmodták meg, szándékuk pozitívumaként pedig a helybeliek itthon maradását, az Ünnep megélését a közösség körében említhetjük. Az áprilisi szokatlan hideg időjárás ellenére igencsak sokan tartották fontosnak a rendezvényen való részvételt és élték át, habár enyhén megreformálva Vízbevető Hétfő varázsát. Így az eseményre ellátogatónak úgy felnőttnek mint kisgyereknek egyaránt akadt tenni valója, a vidám hangulat nem hiányzott sehonnan. A többi civil szervezet mellett, a Pro Pectus Egyesület, a Helen Doron Nyelviskola, a KreaKids Stúdió, az Antanténusz Egyesület, a kézdivásárhelyi Nők Egyesülete és a Benji Állatvédő Egyesület is bekapcsolódott különböző programokat ajánlva az érdeklődőknek. Profilunkat tekintve, az alapanyagok nagy részét újrahasznosítható elemekből állítottuk össze, így készítettük el a tojástartóból, valamint fonalból készült kiscsibét és nylon kanál felhasználásával egy kis nyuszit.
 
A rendezvény külföldi önkénteseink számára bírt érdekes építő jelleggel, hiszen betekintést nyerhettek népviseletünkbe és esélyük adódott táncainkat, énekeinket megnézni, végig hallgatni, ugyanakkor a Kreakids stúdió szervezésében fatojásokat is festhettek.
 
Szerző: Derzsi Katalin

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egyéb híreink

Video