Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.
Breaking News

Híreink

Malombajnokság és egyensúlytorna is volt az októberi Mozgó Délutánon

Oktober Mozgo delutan (250)

A Zöld Nap Egyesület partnerségben a kézdivásárhelyi Sportirodával immár kilencedik éve, hogy rendszeresen rendezi meg a Mozgó Délután elnevezésű eseményt, melynek ötvenedik változatára október 17-én kedden került sor. A rendezvényen készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület Facebook oldalán.

A nagy hagyománynak örvendő esemény célja ezúttal is az volt, hogy felhívják a figyelmet az egészséges életmódra és az egészségmegőrzésre, ezt a mozgás népszerűsítésén túl kísérő programokkal is igyekeztek elősegíteni. Az év ötödik Mozgó Délutánjára mintegy hetvenen jöttek el, akik többek között teqballoztak, asztaliteniszeztek, sakkoztak, szaladtak, a kisebbek mikádóztak, origamiztak, jengáztak és a szervezőknek köszönhetően pedig különböző fajátékokat próbáltak ki. Az esemény legnépszerűbb programja az első alkalommal megszervezésre kerülő malom bajnokság bizonyult, melyet a székelyföldi malomjáték-mozgalom vezetője és a Malom-világszövetség (Welt Mühlespiel Dachwerband, WMD) alelnöke a csíkszeredai Sánta Elemér vezetett le.  A szervezők nagy örömére szép számú jelentkező vett részt a versenyen, ahol az alábbi eredmények születtek:

  • I. helyezett: Gál Bence
  • II. helyezett: Perdi Róbert
  • III. helyezett: Venczel Tamás

A helyezetteknek ezúton is gratulálunk! Egy több hónapos szünetet követően újra nagy népszerűségnek örvendett a keddi Mozgó Délután utolsó órájában szervezett egyensúlytorna amit Hodor Enikő oktató bonyolított le. 

Az eseményt a tervek szerint novemberben újra megszervezik, így aki lemaradt jöhet következőkor. Az orvosok előszeretettel ajánlják mindenkinek a nevetést, mert jót tesz az egészségnek. Ez a program minden bizonnyal sok mosolyt csal az arcokra. A mosoly és a jó hangulat mindenképp biztosított.

A rendezvény lehetőségét a Kézdivásárhely Önkormányzata, a Communitas Alapítvány, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt és az Európai Szolidaritási Testület biztosította. 

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Sinem Tosun és Derya Ayavlar

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egyéb híreink

Video