Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.
Breaking News

Híreink

Mozgásos foglalkozás a víz kapcsán a Csipkerózsika óvodában

Csipkerozsika ovoda (14)

Március 24-én a kézdivásárhelyi Csipkerózsika óvodásai Zöld Nap Egyesület közreműködésével különböző játékos, táncos tevékenységek segítségével ismerkedtek meg a víz fontosságával, melyet az egyesület elnöke Ráduly Attila és az örmény Mariam Evanesyan és a török Gülcan Babir  ESC önkéntesek vezettek le. A Víz világnapjának megünneplését 1992-ben kezdeményezték a Rio de Janiero-ban tartott környezetvédelmi konferencián. A pénteki eseményen készült fotók megtekinthetőek az egyesület Facebook oldalán.

Ezzel az interaktív programmal a környezettudatos nevelésre szerettek volna egy kicsit nagyobb hangsúlyt fektetni, illetve a gyerekek figyelmét felhívni arra, hogy jobban vigyázzanak környezetükre, ne pazaroljanak. Többek között beszéltek a „kék bolygóról”, a sós és édes vizekről, külön kiemelve azt, hogy miért fontos, hogy sok vizet fogyasszunk. Március 22-én ünnepeljük a víz világnapját, melynek tavalyi szlogenje a következő: Tegyük láthatóvá a láthatatlant! Azért fontos, hogy a víz világnapja alkalmából felhívjuk a figyelmet a talajvíz fontosságára és szerepére, mivel talajvíz szennyezettsége nem szembetűnő. A média és a közvélemény figyelme legtöbbször az óceánok és a folyók sokkal látványosabb szennyezettségére összpontosul.  Idén, 2023-ban a víz világnapjának szlogenje a „Sürgetett változás”. Ugyanis mielőbbi cselekvésre van szükség.

A Zöld Nap Egyesület köszöni az együttmüködés lehetőségét Bálint Mária óvónőnek és a szívélyes fogadtatást, meglepetést az oktatási intézmény pedagógusainak. 

Fotó: Venczel Balázs

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egyéb híreink

Video