Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.
Breaking News

Híreink

Kilencedszer szerveztük meg a népszerű bringás kincskeresést

elemer a nemeren (705)

A Zöld Nap Egyesület július 30-án kilencedik alkalommal szervezte meg az Elemér a Nemerén kerékpáros kincskeresést a Nemere Útján. A vasárnapi eseményre 8 csapat több mint 30 fővel nevezett be. A rendezvény hosszabb útvonala 55 km-es a rövidebb pedig 42 km-es távlatban volt feltérképezve. A kincskereső biciklitúrán készült fotók az egyesület Facebook oldalán tekinthetőek meg.

A bringások nemcsak a sport rejtelmeivel, hanem a természet szépségeivel, a települések kulturális-és egyedi kincseivel, valamint a közösség segítőkészségével is találkozhattak. A változatos, korosztálytól független három-négy fős csapatok által a kerékpározóknak megadatott az a lehetőség, hogy a hétköznap mindennapjaiból elszakadjanak és új kapcsolatokat, barátokat alakítsanak ki. Megtapasztalhatták, hogy csapatban igen is jó együttműködni, segíteni, bátorítani egymást, amikor kihívás elé kerül az ember, (függetlenül attól, hogy az-az adott személy barát, ismerős vagy egy teljesen ismeretlen személy.)

A kerékpáros kincskeresés az idén is család-, gyerekbarát rendezvény volt, változatos feladatokkal. A feladatok összeállításánál elsődleges szempont az volt, hogy a benevezettek megismerjék a települések kulturális-(városnézés, körutazás), természeti- adottságait, betekintést nyerjenek a kisebb- nagyobb közösségekbe, valamint információkkal gazdagodhassanak. 

Díjazás szempontjából, az idén is az nyert aki minél több feladatot teljesített és minél több “kincset” talált meg. A nyolc csapatból az alábbi négy csapat teljesített a legtöbb pontot. A legkitartóbbnak és a legügyesebbnek a Két kerék hiányzik (Karacsi Barna, Gazda Bence és Karacsi Máté) csapat 55.5 ponttal bizonyult. Második helyezést ért el a “Bad girls“ csapat (Stein Réka, Lukács Andrea, Székely Mónika és Szász Nóra). A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Rambo 2 nevű csapat állt fel, melynek tagjai Ferencz Pál és Fekete Gábor voltak, a negyedik helyre pedig egy fél pontos különbséggel Görög dinnye (Lázár Erika, Lázár László és  Lázár Gellért). A nyertesek egy tetszés szerinti biciklitúrát válaszhathattak főnyereményként a Bike Tours Haromszek kínálatából, ugyanakkor biciklitartozékokat, bögréket, trikókat, könyveket, érmeket, okleveleket és egyéb apróságokat tudhattak magukénak. A díjazást követően estébe nyúló baráti beszélgetésekkel zárult az esemény. 

A bringatúra támogatói: Kovászna Megye Tanácsa, Bike Tours Háromszék, a Senso Kft és az Európai Szolidaritási Testület volt. Ugyanakkor a szervezők ezúton gratulálnak és mondanak köszönetet  minden résztvevőnek a kitartásukért, támogatásukért. Találkozunk jövőben is!

Szerző: Márton Fanni-Bíborka

Fotó: Sinem Tosun és Mariam Evanesyan

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egyéb híreink

Video