Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.
Breaking News

Híreink

„Save It Yourself” – felsőtárkányi ifjúsági csere beszámoló

hetfo es kedd (55)

2023. október 7 – 13 között a Zöld Nap Egyesület négy önkéntese lehetőséget kapott, hogy részt vegyen egy újabb ificserén, melynek helyszíne az Eger melletti Felsőtárkány volt. A nemzetközi találkozón készült fotók az egyesület Facebook oldalán tekinthetőek meg.

Az alábbiakban a tizenkettedik osztályos Pénzes Botond Mátyás beszámolója olvasható:

Az ifjúsági cserén rajtunk kívül részt vettek magyarországi, felvidéki, vajdasági és kárpátaljai fiatalok is. Az első nap többnyire a csapatok megérkezésével és ismerkedős játékokkal telt. Második napon mélyedtünk bele a projekt céljába egy energiakvízzel, környezettudatos plakát készítésével, a projektben résztvevő egyesületek bemutatásával. Interkulturális estével zártuk a napot, amikor megkóstolhattuk Románia, Ukrajna, Szerbia és Magyarország sajátos ételeit, italait.

A hétfői napon bemutattuk az előző napon elkészített plakátokat, megtanultuk, hogyan újítsunk fel régi, már nem használt pólókat, illetve ökoházat is terveztünk. Kedden Egerbe utaztunk, ahol megcsodálhattuk a város jellegzetességeit, környezettudatos blogot és LandArt fotókat kellett készítenünk. A nap végén egy szuper társasjáték- estet tartottunk. Szerdán a projekt céljának megfelelő könyvjelzőket készítettünk, tanultunk az otthon előteremthető energiáról, napelemekről, végül csapatokban egy-egy ismert magyar dalt kellett előadnunk.

Utolsó előtti nap egy szafaribuszos kiránduláson vettünk részt. A Bükk Nemzeti Parkon keresztül elutaztunk Lillafüredre, ahol libegőztünk, megnéztük a vízesést, majd felmásztunk a Zsófia-kilátóhoz, ahonnan lélegzetelállító kilátásban volt részünk. Pénteken reggel búcsút vettünk egymástól, majd hazautaztunk.

Ezúttal szeretnénk megköszönni a Terragora Közösségnek és a Zöld Nap Egyesületnek ezt a lehetőséget, miáltal rengeteg, a jövőben hasznosítható tudásra tettünk szert e hét alatt. 

 

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egyéb híreink

Video