Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.
Breaking News

Híreink

Harmadszor is kincset kerestek a Nemere Útján

kozos foto

 A Zöld Nap Egyesület augusztus első hétvégéjén harmadik alkalommal szervezte meg az Elemér a Nemerén nevet viselő hagyományosnak mondható kétnapos bringatúrát, melyre 34 személy nevezett be. A kincskeresés biciklitúrán készült fotók az egyesület Facebook oldalán tekinthetőek meg.

 Az előzőleg bejelentkezett két-három fős csapatok egymással versengve mutathatták meg ügyességüket és oldhatták meg a 35 kilométeres útvonalon elrejtett feladványokat, melyek elvezették őket az ikafalvi célvonalhoz. Így a kincskereső kalandorok az ikafalvi faluházban pihenhettek meg, számolhattak be a nap eseményeiről és fogyaszthatták el finom, igazán megérdemelt vacsorájukat. A várva várt eredményhirdetést megelőzve Ehető vadontermő növények, gombák és gyógynövények címmel tartott előadást Jancsó Katalin természetjáró, animátor. Ezt követte az esemény díjkiosztója, majd megünnepelve két versenyző születésnapját is az est közös énekléssel és az éjszakába nyúló baráti beszélgetésekkel zárult.

A nyolc csapatból legkitartóbbnak és legügyesebbnek a Drótszamarak névvel fémjelzett baráti társaság (Kozma Hanna, Răduca Nagy Emil és Kovács Ágota) bizonyult, akik a 105 maximálisan megszerezhető pontszámból 69-el nyerték el az első helyezést. A képzeletbeli dobogó második fokára a Cube csapat a harmadikra pedig a KBC csapata került fel. A díjazottak, biciklitartozékokat, trikókat, kupákat, érmeket, okleveleket és egyéb apróságokat tudhattak magukénak.

Másnap, ahogyan a felhívásban is elhangzott egy közös biciklitúrával zárták a kincskeresést a Nemere Útján áthaladva Ikafalva, Felsőcsernáton (Malom feredő, Ikavára), Márkosfalva, Martonfalva, Hatolyka, Szentkatolna, Fortyogó és Kézdivásárhely útvonalon. A rendezvény célja többek közt a lakosság érdeklődésének növelése a biciklitúrák irányába volt, rámutatva arra, hogy a biciklizés által nemcsak az egészséges mozgást gyakoroljuk, hanem ugyanabban az időben tágíthatjuk általános műveltségünk határait megismervén térségünket és fejleszthetjük kreativitásunkat valamint a csapatban való együttműködés szellemét is erősíthetjük. A szervezők köszönik Bardócz Csaba ikafalvi lelkipásztornak önzetlen segítségét.

A kétnapos bringatúra támogatói: Kovászna Megye Tanácsa, a Kovászna Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság, a Senso Kft, az Erasmus plusz program és a csernátoni Önkormányzat. Ugyanakkor a szervezők ezúton gratulálnak és  mondanak köszönetet  minden résztvevőnek a kitartásukért, támogatásukért. Találkozunk jővőben is!

Fotó: Ayse Büșra Yilmaz és Ráduly Attila

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egyéb híreink

Video