Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.
Breaking News

Híreink

Újra megszervezték az éjszakai bringázást

20210811_211801

Augusztus 11.-én a Zöld Nap Egyesület „Bringázz az éjszakában” címmel negyedik alkalommal szervezett bringatúrát a céhes városban és a Nemere Útján. Az esti órákban történő biciklizés során a több mint hatvan résztvevő kerékpáros azzal a céllal gyűlt össze, hogy demonstrálja a láthatóság és az észlelhetőség fontosságát. Az eseményen készült fotók az egyesület Facebook oldalán tekinthetőek meg.

A szerda esti kerékpáros akción való részvétel feltétele az volt, hogy a bicikli a KRESZ-szabályoknak megfelelően legyen kivilágítva, a kerékpáros öltözete pedig megfeleljen. Mint tudjuk sötétben, kellő világítás nélkül láthatatlanok vagyunk. Ez nem csak saját magunk életét veszélyezteti, hanem másokét is és nem utolsó sorban a törvény tiltja az éjszakai kerékpározást megfelelő kivilágítás hiányában. A regisztráció után Kovács Tihamér a KSE – Kerékpárszakosztály versenyzője azzal kéréssel fordult a résztvevőkhöz, hogy lehetőségük szerint egy csekély összeggel támogassák Straua Medárdot leigazolt biciklist, akinek az elmúlt napokban lopták el a kerékpárját. Adományokat felajánlani a céhes városi kerékpáros üzletekben lehet szeptember 1-ig. Ezt követően a Senso KFT tulajdonosa Gyenge Attila az éjszakai láthatósági felszerelésekről tartott egy rövid bemutatót, ezen termékek túlnyomó részét a résztvevők a helyszínen ki is próbálhattak. A 8 kilóméteres tekerés után a bringások visszatérve a Kicsid Gábor Sportcsarnok előtti térre sorsoláson vettek részt, a szerencsések kisebb meglepetésekkel tértek haza. 

Az esti bringázás legfiatalabb résztvevője a 4 éves Bács Tímea volt. Az eseményen legnagyobb létszámmal a KSE – kerékpárszakosztály tagjai képviseltették magukat. „Nagy öröm számunkra, hogy túráinkkal nem csak Kézdiszék kulturális értékeihez tehetünk hozzá, hanem a kerékpáros közösséget is erősíthetjük, népszerűsíthetjük a közlekedés ezen formáját.” – nyilatkozta az egyik szervező. 

Az esemény a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt és az Európai Szolidaritási Testület résztámogatásával valósult meg.

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Halis Özcan

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egyéb híreink

Video