Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.
Breaking News

Híreink

Több mint tizennyolcezer lejt gyűjtöttek – Tekerj egy jó célért!

tekerj egy jo celert 2017

A Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) és a Zöld Nap Egyesület szombat délelőtt szervezte meg Kézdivásárhelyen a Tekerj egy jó célért! biciklis akció harmadik kiadását, amelyre rekordszámú, 712 bringázó nevezett be. Az esemény három kiemelt támogatója Kézdivásárhely Önkormányzata, a Zarah Moden Kft. és a New Fashion Rt. volt. Az eseményen készült fotók az egyesület Facebook oldalán megtekinthetőek.

Minden egyes 4,5 km-es kör 5 lejt ért, amit a bringások szponzora fizetett be aszerint, hogy hány ilyen kör teljesítésére tartotta képesnek támogatottját. A benevezett bringások összesen 2530 kört, azaz 11.385 kilométert teljesítettek, közülük 120 fő több mint 5 kört tekert. Az eredmény várakozáson felüli volt, mivel a szervezők az eddigiek alapján 14 ezer lejre számítottak, és ehhez képest mintegy 18.400 lej gyűlt össze. Minden részt vevő bringás trikót, térképet, pecsételőlapot, ásványvizet és édességet kapott az akció ideje alatt. Mintegy 550 bringás a Zarah Moden és New Fa­shion gyár színeiben kerékpározott, és a két gyár pólóját viselték a Benji állatmenhely önkéntesei, a Molnár Józsiás– és a Petőfi Sándor-iskola tanulói, a Functional Fitness csapat tagjai, a Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet tagjai, Kelemen Katalin tanítónő Szeretetiskolája és a Crossfit csapata. Nagyszámú egyéni résztvevővel képviseltette magát a Secuiana Rt., a Nexxon Kft. a Senso Kft., a gyulafehérvári Caritas megyénkbeli kirendeltsége és a Manna Keresztyén Egyesület.  A legfiatalabb résztvevő a 3 éves és négy hónapos Székely Erika volt, a legidősebb pedig a budapesti Szőts András, aki a 73. életévén is túl van már öt hónappal. A legtöbbet (14 kört) négyen teljesítettek: Demeter Zsolt, Czifra József, Kovács Tihamér és Szigyártó László. Közöttük sorsolták ki a két szerencsést: Demeter Zsolt 500 lej értékű vásárlási utalványt nyert – ami a Székelyek a magasban/Tulit Zsombor HKA alelnök közbenjárásának köszönhető –, Czifra József pedig a Senso Kft. biciklis csomagját vihette haza. A New Fashion és a Zarah Moden készruhagyár által felajánlott bringákat – egy női, egy férfi- és egy gyermekbiciklit – a legalább négy kört letekerők között sorsolták ki, Opra Beáta, Szabó Vince és Gyenge Attila a nyertes.

Az összegyűlt pénzből a Turóczi Mózes-iskola udvarán alakítanak ki különleges játszóteret, amelyet a sérült gyerekek is biztonságosan használhatnak, valamint legkevesebb öt biciklitartót helyeznek ki a város területén az önkormányzattal egyeztetett helyeken. Az aktív résztvevők, gyermekek emléklapot kaptak. A bringások elsősegélyéről a Salvatore Egyesület önkéntesei gondoskodtak, de szerencsére nem akadt munkájuk. A Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete süteménnyel kínálta meg a bringásokat.

Fotó: Bíró Kinga, Györgyjakab Boróka, Iochom István és Hodor Enikő

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egyéb híreink

Video