Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.
Breaking News

Híreink

Játékosan ismerkedtek a közlekedési szabályokkal a Fashion Nap résztvevői

ZNE_6161

Július 28-án a New Fashion és a Zarah Moden készruhagyárak második alkalommal szervezték meg a nagyszabású Fashion Napot, melyre idén is meghívást kapott a Zöld Nap Egyesület csapata. A tevékenység célja volt, hogy a résztvevők játékos keretek között sajátíthassák el a gyalogosokra és a kerékpárosokra vonatkozó legfontosabb közlekedési szabályokat és azok betartásának fontosságát.

A szombat délelőtti eseményen egy valós közlekedési szituációk modellezésére alkalmas tanpályát alakítottak ki, ahol a közlekedési szabályok, a közúti jelzőtáblák ismertetése és annak gyakorlata került előtérbe. Ugyanakkor a rendezvény keretén belül hangsúlyt fektettek a kerékpártörténeti áttekintésre és a törvény által előírt biztonságos biciklizéshez elengedhetetlen felszerelések bemutatására is. A bringáról nem hiányozhat a hatékony fékberendezés, a működőképes kormányzási rendszer, a csengő, a lámpa és a fényvisszaverő elemek. Megfigyelhető, hogy a közlekedési szabályokat a legtöbb közlekedésben résztvevő nem ismeri megfelelő pontossággal, amely számos forgalmi helyzetben eredményez bizonytalanságot. Bár a kerékpár mindennapi használatához nem kötelező jogosítvány, a forgalomban való biztonságos közlekedéshez a KRESZ ismerete elengedhetetlen. 

A Zöld Nap Egyesület sátránál ugyanakkor lehetőség adódott az E-bike kipróbálására is a  kézdivásárhelyi Senso KFT -nek köszönhetően.

Köszönjük a felkérést és a segítséget a készruhagyárak vezetőségének, hogy ezen akció keretén belül a résztvevő gyerekek, gyakran a szülővel karöltve megtanulhatták, átismételhették az alapvető közlekedési szabályokat. A fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület Facebook oldalán.

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Elena Ershova

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egyéb híreink

Video