Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.
Breaking News

Híreink

A 2021-es szezonzáró kerékpártúrát is megszervezték

244415666_263182065694275_5163501735873015885_n

A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület október 3-án a Nemere Útján egy könnyen teljesíthető kerékpártúrával zárta az idei szezont. A szervezők a vasárnapi kerékpártúrát egyúttal honismereti túrának is szervezték. Az eseményen készült fotók az egyesület Facebook oldalán tekinthetőek meg. 

A vasárnap délelőtti rendezvényen a 30 fős lelkes csapat a Nemere Útja zöldútvonal C jelzéseit követve a Sportcsarnok elől Oroszfalu fele tekert ahol friss fortyogói ásványvízzel tölthették meg a kulacsukat. Ezt követően a kerékpárosok Szentkatolnát érintve a gelencei községközpontba tekertek ott egy kicsit megpihenve a szomszédtelepülést Haralyt is felkeresték. Ezt követően ki-ki hajtósabb tempóban, ki-ki kényelmesebben, társával beszélgetve gurult tovább a 37 kilóméteres távon néhány orbaiszéki települést érintve vissza a céhes városba. Közben gyönyörködtek az egyes kanyarokban eléjük táruló csodálatos növényzet látványában. A túra legidősebb résztvevője a 65 éves Móré Péter volt, a legfiatalabb pedig a 4 éves Czégeni Gergő bizonyult.

A zöld naposok tapasztalatai azt mutatják, hogy nagyon jó társaságok és baráti kapcsolatok alakulnak ki a túráknak köszönhetően. A kerékpározás remek kikapcsolódást, sportolási lehetőséget, valamint testi és lelki feltöltődést biztosít a résztvevők számára ezért is jövőben folytatni fogják a tematikus kerékpáros tevékenységek szervezését, újabb programok bevonásával is.  

Az összes kerékpáros program időpontja a jövőben is a szervezet honlapján rendszeresen fellelhető lesz, ott jelentkezhetnek azok, akik csatlakozni szeretnének az ilyen jellegű eseményekhez. A túra az Európai Szolidaritási Testület és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt résztámogatásával valósult meg.

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Ráduly Attila és Orbán László

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egyéb híreink

Video