Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.
Breaking News

Híreink

Az idén is megszervezték a vetélkedőt Nagyborosnyón

adj kiraly katonat 2017

A Bartha Károly Gimnáziumban csütörtökön ötödik alkalommal került megszervezésre az Adj, király, katonát! elnevezésű vetélkedő helyi döntője. A nagy hagyománynak örvendő rendezvény célja a családközpontú életszemlélet közvetítése, és a gyermek szerepének kihangsúlyozása a család, a társadalom szempontjából. Az eseményen készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület Facebook oldalán!

A V-VIII. osztályos tanulókból álló 9 csapat 27 tagja vidám, több mint két órás pörgős vetélkedőn küzdött meg. A versenyzők a Bardócz Csaba ikafalvi református lelkész és Bardócz Tímea vallásoktató által szerkesztett mesefüzet tartalmából bizonyították rátermettségüket. Érdekes ügyességi játékokon is vehettek részt a versenyzők. A három tagú „családokba” sorolt versenyzők első próbatételként nevet és címert választottak maguknak, majd érdekesnél érdekesebb himnuszokat komponáltak a családjuknak. A játékos, olykor becsapós villámkérdésekre ötletes megoldások és válaszok érkeztek. A legügyesebbnek bizonyult három csapat jutalomban és díszoklevélben részesült.

A zsűri tagjai: Derzsi Katalin, Nagy Ilona Kamelia és Papp Csilla voltak. Ezúton is a köszönik a szervezők a segítségüket, külön kiemelve Derzsi Eszter aligazgatónő közreműködését. Az Adj, király, katonát verseny nagyborosnyói vetélkedőjének díjazottjai: I. Angyalok csapat: Belényesi Zsuzsánna Katalin, Kerekes Hunor Csaba és Gáspár Andrea., II. A gombakereskedők csapat: Lőrincz Natália, Kovács Klaudia, Fejér Tamás, III. Erdei manók csapata: Mántó Szilárd, Bodi Melissa, Lőrincz Katalin. A továbbjutott csapat tagjai jó eséllyel készülhetnek a Mindent Eldöntő egyéni országos versenyre, melyet az idén is a Magyar Ifjúsági Tanács szervez meg.

A vetélkedő további részleteiről, az egyes helyszínek szervezőiről az országos programfelelős, Bardócz Csaba ad tájékoztatót (tel. 0742-871575).

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Derzsi Eszter

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egyéb híreink

Video