Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.
Breaking News

Híreink

Társasjáték az újrahasznosításról

2016 május 9-én a Zöld Nap Egyesület csapata a gelencei Jancsó Benedek Gimnázium előkészítő és negyedik osztályos tanulókhoz látogatott el, ahol különböző környezettudatos tevékenységeket szerveztek. A rendezvényen készült fotók megtekinthetőek az egyesület Facebook oldalán.

Az esemény fő célja a szelektív hulladékgyűjtés tudatosítása volt a gyerekek körében. Ma még mindig nagy mennyiségű hasznosítható anyag kerül a kukákba, melyek jobb helyen lennének a szelektív hulladékgyűjtő szigeteken, mert így biztosított a hasznosításuk. A hétfő délelőtti interaktív program a „Let`s recycling” társasjáték bemutatásával és ismertetésével kezdődött, melyet az elmúlt hetekben a „Let`s Move” (Mozogjunk) projekt EVS önkéntesei készítettek el. Egy előre kialakított pályán kellett végig haladnia a harmincnégy diáknak a dobókocka segítségével. Párokat alakítva, az egyik gyerek volt a játék bábúja, a másik meg a dobó és a végrehajtó. A játékot követően az iskola sportpályáján folytatódott a tevékenység, hisz köztudott, hogy a gyerekek imádnak a szabadban lenni és új dolgokat megtapasztalni. Olyan mozgásos játékokat játszódtak, melyek feloldják a gyerekek hangulatát és előkészítik a következő tevékenységekre. A nap záróeseményeként újra bementek az osztályterembe, ahol folytatták a nagyobb diákok számára a tevékenységeket, többek között az egyesület által készített Hulladékos kártyát is megismerhették.

A délelőtti tevékenységek során a diákok közelebb kerültek a szelektív hulladékgyűjtés fogalmához és tudatosult bennük annak fontossága. A legjobb hulladék a „nem keletkező hulladék”, a hulladékhegyek csökkentése mindannyiunk feladata és felelőssége, amit csak közös erőfeszítéssel tudunk elérni. Az egyesület csapata köszöni a gelencei pedagógusoknak a szíves fogadtatását.

Támogató: Erasmus plusz program és a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács

Szerző: Ráduly Attila

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egyéb híreink

Video