Orașul breslei s-a îmbogățit cu o bancă inteligentă

share on:

Pe 12 martie, prin cooperarea Fundației Comunitare Covasna, a Asociației Zöld Nap și Consiliului local, dintr-o parte a banilor adunați cu ocazia evenimentului Pedalează pentru un scop bun a fost dat în folosință prima bancă inteligentă din județ. Sponsorii principali ai acțiunii Pedalează pentru un scop bun și în anul 2019 au fost Zarah Moden Kft și New Fashion Rt. Fotografii de la eveniment pot fi vizualizate pe pagina de Facebook a asociației.

Bereczki Kinga coordonatorul de program al FCC a prezentat faptul că anul trecut mai mult de 850  de persoane au participat la două evenimente de caritate, prima pentru realizarea locului de joacă la sediul Grădiniței speciale din strada Achim Andras, respectie pentru banca inteligentă. Deasemenea a precizat că procedura de procurare a băncii inteligente era destul de îndelungată, și după consultarea mai multor oferte, împreună cu municipalitatea au decis să realizeze banca inteligentă prin forte locale. Banca inteligentă cuprinde două bănci extensibile și o unitate electronică centrală, care conține un amplificator wifi, și  la care puteți conecta 4 USB. Banca inteligentă este un produs local: băncile au fost realizate la Târgu Secuiesc în atelierul lui Csiszar Denes, părțile electronice au fost asamblate de firma Elco din Sfântu Gheorghe, iar lucrările din piatră au fost făcute de Zoltani Lorand , întreprinzător din Sfântu Gheorghe.

În același timp, banca inteligentă este decorată cu o stema frumoasă a orașului, opera artistului Peter Alpár. La sfărșitul predării organizatorii i-au așteptat pe cei prezenți la o recepție la Casa Culturală Vigado.

Fotografie: Roberto Canfora 

zoldnap