Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.
Breaking News

Híreink

Megjelent a Zöld Napok újság ötvenkettedik száma!

Megjelent a Zöld Nap Egyesület új lapszáma, amely tartalmazza az elmúlt három hónap színes és tartalmas összefoglalását. Többek között a kedves olvasó ismét a kézdiszentléleki Venczel Tamást láthatja viszont, aki ebben az  évszakban is ügyeskedett a legtöbb önkéntes órát biztosítani az Egyesület számára.

Kezdjük csak az év elejétől, amikor is januárban az Egyesület  házigazdája volt annak a  nemzetközi projektnek, melynek köszönhetően törökországi, magyarországi és spanyolországi fiatalok tölthettek egy hetet a céhes városban. E héten többek között meglátogatták a kézdivásárhelyi Bod Péter Tanítóképzőt, a Patikamúzeumot, az Incze László Céhtörténeti Múzeumot, de ezen kívül számos tevékenységben részt vehettek. Az Innovative Curriculum elnevezésű Erasmus + ificsere egy több hónapon át tartó projekt, így a házigazdák majd vendég szerepében lesznek.

Szintén január elején Bandi Zsolt környezetmérnök egyedi hangulatban mutatta be a nyugat afrikai helyi kultúrákat, szokásokat,  a gasztronómia jellegzetességeit vetített-képes beszámolóval. Ő ugyanis egy újabb többhetes időszakot töltött Tamale városában, ahol a szennyvíztisztítás létesítményének a beüzemelésénél vett részt.

Február hónapja a hagyományos csapatépítő tréninggel  kezdődött, amely alapján a szervezet önkéntesei közösen, együttműködve a új programokat tudnak megálmodni és megszervezni a két nap alatt. Ugyancsak februárban a téli vakációban megszervezésre került ez év második bejárós tábora. Ez már a 24. tábor, amely a Sportirodával partnerségben szerveződik. A részletekért érdemes lesz olvasgatni.

A márciusi Mozgó Délután a test-lélek- szellem hármasát vette célkeresztbe és igyekezett több tevékenységgel fejlesztő, ugyanakkor érdekes és színes programot kínálni a szám szerint kilencven érdeklődőnek. Eképpen lehetett  sakkozni, asztaliteniszezni, ugrókötelezni, mikádózni, frizbizni, origamizni, jengázni, fajátékkal tevékenykedni, jógázni, taebózni.

Március közepén ifjúsági cserén vehetett részt nyolc fiatal és vezetőjük, akik a görög fővárosba utazva több ország fiataljaival voltak részesei az ,,ACTIVE CITIZENSHIP IN EUROPE’’ programnak. A Tavaszi Zöld Napok programkínálata a ,,Víz a békéért !’’ jelmondat körül szerveződött. A tizennegyedik alkalommal megszervezett rendezvény változatos programjaival minden korosztályt megszólított és érdekesnek, sikeresnek bizonyult.

Végezetül a török  ESC-önkéntes, Derya Yavlar beszámolóját olvashatjuk, aki számára a gyerekek ihletként szolgáltak a jövőbeli tevékenységeinek tervezésénél.

A Zöld Nap Egyesület negyedévenként megjelenő kiadványát keresse az Egyesület székhelyén/honlapján!

Szerző: Hodor Enikő

Megosztás

Egyéb híreink

Video