Környezetvédelem

share

2023. július 4 - 7 között a Zöld Nap Egyesület partnerségben a kézdivásárhelyi Sportirodával az év harmadik bejárós táborát szervezi meg a céhes városban. A nappali táborba, olyan I - IV osztályos diákok jelentkezését várják, akik közel érzik magukhoz a természetet és a sportot ugyanakkor hajlandóak új kihívásokban részesülni, új dolgokat elsajátítva főként a kreatív újrahasznosítás és az egészséges életmód terén.

share

Május 16-án a Zöld Nap Egyesület csapata a Bod Péter Tanítóképzőbe kapott meghívást, ahol több órás interaktív, tudatosító, környezetvédelmi tevékenységet bonyolíthatott le.

share

2023. június 19 - 22 között a Zöld Nap Egyesület tanulmányi tábort szervez a kommandói ifjúsági táborba a Kovászna Megye Hulladékgazdálkodási Egyesülete és a kézdivásárhelyi Önkormányzat résztámogatásával.

share

Péntektől vasárnapig Kézdivásárhelyen tizenharmadik alkalommal rendezett Tavaszi Zöld Napokat a helyi Zöld Nap Egyesület. Az érdeklődők sportvetélkedőkön, kerekasztal-beszélgetésen, kiállításmegnyitón és előadásokon vehettek részt, emellett a hetedik örmény nemzeti est is a program részét képezte.

share

Zöld Nap Egyesület idén április 21 - 23 között a Föld Napja alkalmából tizenharmadik alkalommal szervezi meg a Tavaszi Zöld Napokat. A három napos rendezvénysorozaton érdekes előadásokat, kerekasztal beszélgetést, kiállítást, szemétgyűjtést szerveznek, de a kikapcsolódásról sem feledkeznek meg, lesz asztalitenisz bajnokság és kerékpár lassúsági verseny is. 

share

Az elmúlt napokban a kézdivásárhelyi Turóczi Mózes Gimnázium hatodik, hetedik, nyolcadikos diákjai, a Csipkerózsika óvodásai, a papolci Általános Iskola felső tagozatosai, a Nagy Mózes Elméleti Líceum nulladikosai és nyolcadikos tanulói a Zöld Nap Egyesület közreműködésével különböző játékos tevékenységek, vetített-képes bemutatók segítségével ismerkedtek meg a víz fontosságáról.

share

2023. április 3-án a Kovászna Megyei Integrált Hulladékgazdálkodási Egyesület partnerségben a Zöld Nap Egyesülettel, a Gosp-Com kft-vel és folytatta az elmúlt években elkezdett látogatás sorozatát a lécfalvi Integrált Hulladékkezelő központba. Hétfő délelőtt a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceum nulladik osztályosai tekinthették meg a 2017 végén megnyílt Hulladékkezelő központot. A kíváncsi diákokat és kísérőjüket az ECO Bihor kft. képviselői fogadták.

share

2023. április 11 - 14 között a Zöld Nap Egyesület partnerségben a kézdivásárhelyi Sportirodával az év második bejárós táborát szervezi meg a céhes városban. A nappali táborba, olyan I - IV osztályos diákok jelentkezését várják, akik közel érzik magukhoz a természetet és a sportot ugyanakkor hajlandóak új kihívásokban részesülni, új dolgokat elsajátítva főként a kreatív újrahasznosítás és az egészséges életmód terén.

share

Március 24-én a kézdivásárhelyi Csipkerózsika óvodásai Zöld Nap Egyesület közreműködésével különböző játékos, táncos tevékenységek segítségével ismerkedtek meg a víz fontosságával, melyet az egyesület elnöke Ráduly Attila és az örmény Mariam Evanesyan és a török Gülcan Babir  ESC önkéntesek vezettek le. A Víz világnapjának megünneplését 1992-ben kezdeményezték a Rio de Janiero-ban tartott környezetvédelmi konferencián. A pénteki eseményen készült fotók megtekinthetőek az egyesület Facebook oldalán.

share

Február 21 - 24 között a Zöld Nap Egyesület partnerségben a kézdivásárhelyi Sportirodával tizennyolcadik alkalommal szervezett napközis tábort a céhes városban. A táborba hat 7 - 10 éves helybéli iskolás gyerek kapcsolódott be, akik naponta 9 - 16 óra között különböző, tematikusan felépített tevékenységen vehettek részt. Az eseményről több száz fotó és számos rövid videófelvétel készült, melyekből a legemlékezetesebbek az egyesület Facebook oldalán megtekinthetőek.

Oldalak