Jó célokért tekertek Kézdivásárhelyen

share on:

A Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) és a Zöld Nap Egyesület csütörtök délután szervezte meg Kézdivásárhelyen a Tekerj egy jó célért! biciklis akció negyedik kiadását, amelyre rekordszámú, 960 bringázó nevezett be. Az esemény kiemelt támogatója a Zarah Moden Kft. és a New Fashion Rt. volt. Az eseményen készült fotók az egyesület Facebook oldalán megtekinthetőek.

Minden egyes 4,5 km-es kör 5 lejt ért, amit a bringások szponzora fizetett be aszerint, hogy hány ilyen kör teljesítésére tartotta képesnek támogatottját. A benevezett bringások összesen 12 171 kört, azaz 48 684 kilométert teljesítettek. Az eredmény várakozáson felüli volt, hisz a gyűjtött összeg meghaladja a 36 000 lejt. Minden részt vevő bringás trikót, térképet, pecsételőlapot, ásványvizet és édességet kapott az akció ideje alatt. Az idén is a legtöbben a Zarah Moden és a New Fa­shion készruhagyárak színeiben kerékpároztak, szintén a két gyár pólóját viselte a Nagy Mózes- és a Petőfi Sándor-iskola diákjai valamint a Functional Fitness csapat tagjai is. Nagyszámú résztvevővel képviseltette magát a Secuiana Rt., a Nexxon Kft és a Kovászna Megyei Integrált Hulladékgazdálkodási Egyesület, de több mint száz egyéni jelentkező is benevezett az adománygyűjtési akcióra. 

A legfiatalabb résztvevőnek a 2 éves Miklós Örs bizonyult aki önállóan tekert egy kört, a legidősebbnek pedig Ferencz Gábor, aki 82 évesen tette meg több alkalommal a kijelőlt távot. A rendelkezésre álló három óra alatt a legtöbbet Szigyártó László (17 kör), Karácsony Zsolt (15 kör, Sepsiszentgyörgy), Kovács Tihamér (15 kör), Timár Ákos (15 kör), Bács Lóránd (15 kör) és Bartis Ákos (15 kör) tekert. A legeredményessebb gyűjtő István Zoltán lett, aki 150 lejt gyűjtött részben a tekerés és részben az adományok révén, így ő vihette haza a Bertis kft. 500 lejes utalványát. A New Fashion és a Zarah Moden készruhagyárak által felajánlott bringákat – egy női, egy férfi- és egy gyermekbiciklit – a legalább hét kört letekerők között sorsolták ki: Szigyártó  László, Kovács Tihamér és Csavar Orsolya.

Az összegyűlt pénz hatvan százalékával a második osztályos, veleszületett gerincsérülésben szenvedő kézdivásárhelyi kisfiú, Imre Kristóf július végére kiírt műtétjét támogatják. A fennmaradó negyven százalékból egy köztéri biciklipumpát szerelnek fel a Millennium parkban, valamint egy már meglévő játszóteret bővítenek ki mozgássérültek által is használható elemekkel. Az aktív résztvevők, gyermekek emléklapot kaptak. A Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete házi süteménnyel kínálta meg a bringásokat, a Székely Vendéglő pedig szendvicseket készített az önkénteseknek. A bringások elsősegélyéről a Salvatore Egyesület három tagja gondoskodott.

Fotó: Györgyjakab Boróka, Ráduly Attila és Carmen Gallardo Serrano

zoldnap