Az önkéntességről beszéltek

share on:

2020. február 14-én a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceum VIII. C képzőművészeti osztálynak volt a vendége a Zöld Nap Egyesület csapata, Mariam Sargsyan örmény, Asiye Demirci török és Roberto Canfora olasz ESC önkéntesek, valamint Ráduly Attila a szervezet elnöke. Az eseményen készült fotók megtekinthetők az egyesület Facebook oldalán.

A beszélgetést a tavaly indult Environment+ projekt bemutatásával kezdte a szervezet vezetője. Ezt követően pedig ismertették az ESC (Európai Szolidarítási Testület) önkéntes program tudnivalóit, annak sokszínűségét, lehetőségeit. Kiemelve azt, hogy a projekt olyan külföldi kaland és kihívás is egyben, amelyben nagyon sok örömteli és élményekben gazdag tevékenységekkel kell megbirkózni a vállalkozó önkéntesnek, amire önmagának kell megkeresnie és megtalálnia a megoldást. A foglalkozást izgalmassá tette az osztályközösség nagyfokú érdeklődése, az önkéntesek ittléte iránt. Egy interkulturális párbeszédet folytatva, a nyolcadikos diákok kíváncsian fogadták Robertóék válaszait a világ dolgairól, az örmény, a török és az olasz kultúráról és az itt tartózkodásuknak, élményeiről is. 

A zöldek köszönik Györgyjakab Boróka pedagógusnak a meghívást. A rendezvény lehetőségét az Európai Szolidaritási Testület program biztosította. 

Fotó: Mariam Sargsyan és Ráduly Attila

zoldnap