Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.
Breaking News

Híreink

Az Ika várát és a torjai Árpád parkot is megnézték a bringások

A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület június 16-án a Nemere Útján egy könnyen teljesíthető kerékpártúrával folytatta az idei szezont. A rendezvényen készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület Facebook oldalán.

A vasárnap reggeli rendezvényen a 37 fős lelkes csapat a Nemere Útja zöldútvonal C jelzéseit követve a céhes városi Kicsid Gábor Sportcsarnok előtti térről Torja fele tekert. A községközpontba érve a bringások a 2008-ban kialakított Árpád parkban tartottak egy pici pihenőt, megtekintve az ott található látványosságokat is, aztán a Nagy és Kiság patakai völgyében rejtőzködő Futásfalva felé vették az irányt. A katolikus tömbben fekvő település központjában egy hosszabb megállót tartva a bringások a templomot megtekintve friss forrásvizet merítettek az addigra már jócskán kiürült kulacsukba.  Ezt követően a kerékpárosok a Kovács szert átszelve Felsőcsernáton felé tekertek érintve Ikafalvát is. Felsőcsernátonba érve megtekintették az Ika vára lábánál levő medencét is. A megérdemelt pihenés után, a csapat egy része felsétált az Ika várhoz, ahol a gyönyörű táj, a felhők mögött leskelődő nap sugarai elkápráztató élménnyel töltötték fel a napot. 

A kerékpártúra rendhagyónak bizonyult, nemcsak a kedvező időjárásnak köszönhetően, hanem annál is inkább mert a túrát a szervezők ezúttal is a gyerekes családoknak is szánták. Az esemény legfiatalabb résztvevője a 7 éves Orbán Zsófia volt.  

A szervezők köszönik mindenkinek a kitartást, Cserei Gyöngyvérnek a Nagy Mózes Főgimnázium pedagógusának a toborzásban nyújtott segítséget és a családias hangulatot, amelyben a túra zajlott, a támogatóknak pedig a lehetőséget, hogy a biciklitúrák, valamint a Nemere Útja projekt folyamatos népszerűsítése megvalósulhat. 

A túra a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt támogatásával valósult meg.

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Ráduly Attila és Straua Medárd

Megosztás

Egyéb híreink

Video