A ZNE mindenki számára megnyitja a lehetőségek kapuit

Bartos Tímea a nevem és kevesebb mint egy éve vagyok a Zöld Nap Egyesület önkéntese. Nagyon sokat tanultam az elmúlt hónapok alatt, rengeteg embert megismerve. Én személy szerint egyik ismerősömnek köszönhetem, hogy tudomást szereztem az egyesületről. Ezúton is köszönöm, hogy tagja lehetek ennek a nagyszerű csapatnak. Élménybeszámolómat azoknak ajánlom, akik szeretnének csatlakozni de még nem tudják mit is nyerhetnek az egyesületnél való önkéntes munkájuk által.

Az én tevékenységem az egyesületnél a ,,24 órás szaladás’’ néven ismert eseménnyel indult. Nagyon szerettem, mozgalmas, változatos volt, rengetegen megfordultak aznap a Sinkovits Stadionban elhelyezett asztalkánál. Aznap a résztvevők cserébe a részvételükért névre szóló emléklapot kaptak, ami emlékezteti őket a jövőben is az aznapi kiváló teljesítményükre. Kicsik, nagyok egyaránt lelkesedéssel szaladtak, nem törődve a szomorkás időjárással. Ekkor jöttem rá, hogy milyen sokan vagyunk, még akkor is ha nem mindig látják a kívülállók. Ezt követően részt vettem egy Lettország, Liepaja városában megrendezésre kerülő képzésen közösen az akkori Francia önkéntesünkkel, Emmanuelle-el. A képzés nekem még új volt, hiszen még azelőtt nem voltam és őszintén szólva tartottam is kicsit, hogy milyen lesz, hogy fog telni. Azon az ifjúsági képzésen több ország önkéntesei is képviselték magukat és egy nagyon jó közösség alakult ki. Sok barátra tettem szert, akikkel a mai napig is tartom a kapcsolatot. Nagyon gyorsan eltelt az ott töltött idő és szomorúan vettünk búcsút egymástól a rendezvény végén. Ezt követte az Autómentes Világnapon szervezett kerékpáros felvonulás, melyen részt tudtam venni. Itt rengeteg résztvevővel körbe bicikliztük Kézdivásárhelyt. Ha emlékezetem nem csal, 90-100 biciklizőt számoltunk aznap. Legutolsóként egy Spanyolországban megrendezett ifjúsági cserét említenék meg, ahol rengeteg érdekesebbnél-érdekesebb programon vettem részt. Táncoltunk, tanultunk, várost is néztünk, megismertük egymást. Itt is sok értékes barátra tettem szert, akik még teljesebbé tettek. Sajnos rengeteg, esemény volt még, amelybe nem tudtam kellőképpen bekapcsolódni, de igyekszek a jövőben ezen változtatni. Egy pillanatig sem bántam még, hogy csatlakoztam az egyesülethez.

Rengeteget tanultam, tapasztalatot szereztem és persze barátokat. Bátran ajánlom mindenkinek, hisz nincsen mit veszteni. Új kapukat nyit meg az önkéntes munka, csak lehetőséget kell adni neki.